KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Jak wskazuje na to nazwa, Nasi Goreng może być stosowana do niemal każdej potrawy z ryżem. Niezależnie od tego czy masz ochotę na ryż z mięsem czy też z warzywami lub innymi dodatkami, nasza mieszanka doda jej wyrazistego i pikantnego smaku azjatyckiej kuchni.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Składniki przyprawy Nasi Goreng
Na tą aromatyczną, azjatycką mieszankę składają się: cebula, por, kurkuma i czosnek. Charakterystyczna pikantność jest z kolei sprawką imbiru oraz papryczki chilli.
Na ryżowych polach
Nazwa mieszanki pochodzi od potrawy wywodzącej się z kuchni chińskiej, która z czasem przywędrowała na Malawi i do Indonezji wraz z chińskimi podróżnikami i handlarzami. W bezpośrednim przekładzie słowa „nasi goreng” oznaczają smażony ryż. Danie to, w zależności od regionu, w którym jest przygotowywane, może mieć różne przyprawy i dodatki. Jego najprostszym wariantem jest ugotowany, a następnie podsmażony ryż z dodatkiem cebuli i przypraw. Może zostać urozmaicony mięsem, warzywami, pokrojonym na małe kawałki omletem czy też sosem lub dipem.
Na ryżowych polach W dalekiej Azji
Jak wskazuje na to nazwa, Nasi Goreng może być stosowana do niemal każdej potrawy z ryżem. Niezależnie od tego czy masz ochotę na ryż z mięsem czy też z warzywami lub innymi dodatkami, nasza mieszanka doda jej wyrazistego i pikantnego smaku azjatyckiej kuchni.
SKŁADNIKI W ZMIENNYCH PROPORCJACH: CEBULA PŁATEK, POR, KURKUMA, IMBIR, CHILLI, CZOSNEK.
Kraj pochodzenia: Polska