KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Nowy produkt
Przyprawą do indyka nadasz wyjątkowy smak i aromat przede wszystkim ciemnym częściom indyka: podudzi i goleniu. Znakomicie pasuje ona także do kurczaka oraz kaczki. Najlepiej stosować ją jako marynatę oraz bezpośrednio w trakcie smażenia lub pieczenia. Ze względu na brak soli to znakomity wybór dla każdego, kto próbuje ograniczyć jej spożywanie.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Skład przyprawy
Nasza Przyprawa do indyka składa się z klasycznych i sprawdzonych składników: słodkiej papryki, cebuli, marchwi, bazylii, pomidora, tymianku, koperku. Można w niej także odnaleźć aromaty gałki muszkatołowej, cząbru, zmielonego pieprzu czarnego i cayenne, a także majeranku.
Malajski owoc
Jednym z najciekawszych składników Przyprawy do indyka jest gałka muszkatołowa. Ta charakterystyczna przyprawa jest nasionem pochodzącym z drzewa muszkatołowego z odległych Wysp Banda, będących częścią Archipelagu Malajskiego. Jej uniwersalny, lekko pikantny smak znajduje zastosowanie w wielu daniach: od mięs, poprzez potrawy z jaj i warzyw, a na ciastach i deserach skończywszy. Możemy odnaleźć ją w przepisach niemal z każdego zakątka świata.
Delikatne i soczyste
Przyprawą do indyka nadasz wyjątkowy smak i aromat przede wszystkim ciemnym częściom indyka: podudzi i goleniu. Znakomicie pasuje ona także do kurczaka oraz kaczki. Najlepiej stosować ją jako marynatę oraz bezpośrednio w trakcie smażenia lub pieczenia. Ze względu na brak soli to znakomity wybór dla każdego, kto próbuje ograniczyć jej spożywanie.
SKŁADNIKI W ZMIENNYCH PROPORCJACH: PAPRYKA SŁODKA,TYMIANEK, CZOSNEK, GORCZYCA, CEBULA, PAPRYKA OSTRA, CZĄBER, MAJERANEK, MARCHEW, PIEPRZ CZARNY.
Kraj pochodzenia: Polska