KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Nowy produkt
Na polskich stołach regularnie goszczą dania inspirowane kuchnią węgierską, która słynie z gulaszy, lecza i wielu innych potraw przygotowywanych na bazie mięs, papryki i cebuli. Takie smaki trafiają również w kulinarne upodobania Polaków. Dzięki przyprawie węgierskiej łatwo i szybko przygotujemy danie, którego nie powstydziłby się niejeden rodowity mieszkaniec tamtego regionu.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Składniki przyprawy węgierskiej
Na przyprawę węgierską składa się: marchew suszona, nać pietruszki, cebula suszona, por suszony, kminek, cząber, papryka ostra, papryka słodka, chili, pieprz czarny i tymianek.
Polak, Węgier dwa bratanki – również w kuchni
Na polskich stołach regularnie goszczą dania inspirowane kuchnią węgierską, która słynie z gulaszy, lecza i wielu innych potraw przygotowywanych na bazie mięs, papryki i cebuli. Takie smaki trafiają również w kulinarne upodobania Polaków. Dzięki przyprawie węgierskiej łatwo i szybko przygotujemy danie, którego nie powstydziłby się niejeden rodowity mieszkaniec tamtego regionu.
Przyprawa węgierska obowiązkowa i w kuchni polskiej
Przyprawa węgierska umożliwi przygotowanie wyśmienitego lecza czy placków ziemniaczanych po węgiersku, którymi przecież tak bardzo zajadamy się nad Wisłą, a także szeregu innych dań z tamtejszej kuchni. Jednak mieszanki możemy także używać na co dzień, przygotowując potrawy na bazie papryki czy pomidorów. Sprawdzi się także podczas duszenia mięs, a także jako dodatek do sosów i sałatek.
SKŁADNIKI W ZMIENNYCH PROPORCJACH: SELER, MARCHEW, PIETRUSZKA NAĆ, CEBULA, POR, KMINEK, CZĄBER, PAPRYKA SŁODKA, CHILLI, TYMIANEK, PAPRYKA GRYS.
Kraj pochodzenia: Polska