KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Nowy produkt
Oryginalny i bogaty skład przyprawy Ras el Hanout będzie znakomicie pasował do tradycyjnej marokańskiej potrawy Tajin, czyli jagnięciny lub baraniny podawanej z warzywami i kaszą - kus kus, jaglaną czy bulgur. Jednak z powodzeniem możemy jej również używać w naszej rodzimej kuchni. Dodana do ryżu lub drobiu sprawi, że nabiorą one złotego koloru, a także bardziej wyrafinowanego smaku.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Składniki przyprawy Ras el Hanout
W składzie tej oryginalnej mieszanki znajdziemy: imbir, kardamon, gałkę muszkatołową, kolendrę, kurkumę, zielę angielskie, goździk, cynamon, pieprz biały, pieprz czarny, paprykę słodką, chili, pieprz cayenne, czarnuszkę, płatki róży wonnej.
Oryginalna mieszanka prosto z Maroka
Ojczyzną przyprawy Ras el Hanout jest Maroko, gdzie jest doskonale znana i powszechnie stosowana. Tamtejsi handlarze przykładają ogromną uwagę do składników znajdujących się w tej mieszance. Niektórzy z nich na życzenie klienta mogą w niej umieścić nawet haszysz. Dokładnie wyselekcjonowane zioła Ras el Hanout tworzą unikalna kompozycję podkreślającą smak wielu potraw. Jeżeli mielibyśmy ją z czymś porównać, to swoim nieco ostrym posmakiem przypominałaby najbardziej curry.
Marokańska przyprawa idealna do polskiej kuchni
Oryginalny i bogaty skład przyprawy Ras el Hanout będzie znakomicie pasował do tradycyjnej marokańskiej potrawy Tajin, czyli jagnięciny lub baraniny podawanej z warzywami i kaszą - kus kus, jaglaną czy bulgur. Jednak z powodzeniem możemy jej również używać w naszej rodzimej kuchni. Dodana do ryżu lub drobiu sprawi, że nabiorą one złotego koloru, a także bardziej wyrafinowanego smaku.
SKŁADNIKI W ZMIENNYCH PROPORCJACH: IMBIR, KARDAMON, KOLENDRA, KUMIN, KURKUMA, ZIELE ANGIELSKIE, GOŹDZIK, CYNAMON, PIEPRZ CZARNY, PAPRYKA CZERWONA, CHILLI.
Kraj pochodzenia: Polska