KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Nowy produkt
To przyprawa, która świetnie współgra kurczakiem, kaczką oraz indykiem, ale możesz z powodzeniem stosować ją również jako marynatę do smażonych i pieczonych mięs. Lekkie, pikantne nuty podkreślą to co najlepsze w Twojej kuchni. Nie zawiera soli, więc jest doskonałą propozycją dla każdego ograniczającego jej spożycie lub wolącego używać własnej soli.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Skład przyprawy do kurczaka węgierskiego
Na mieszankę do węgierskiego kurczaka składają się: czosnek, pietruszka, kolendra, tymianek, lubczyk, pieprz czarny, bazylia, marchew, cebula i pomidory. Charakterystyczna dla przypraw inspirowanych węgierską kuchnią jest także obecność papryk: słodkiej oraz chilli.
Papryka na dobre i złe
Jedną z charakterystycznych cech węgierskiej kuchni jest powszechne wykorzystywanie w niej wielu rodzajów papryk słodkich oraz ostrych. Są one dodawane do potraw w różnych formach: od zmielonych przypraw, poprzez suszonki, na surowych i gotowanych warzywach skończywszy. Papryka spopularyzowała się na Węgrzech w okresie wojen napoleońskich, kiedy do kraju przestały napływać transporty pieprzu. Poszukując alternatywy dla nadawania potrawom pikantnych nut, Węgrzy zaczęli stosować właśnie ostre i łagodne papryki nabywanej od tureckich kupców.
Kurczak z charakterem
To przyprawa, która świetnie współgra kurczakiem, kaczką oraz indykiem, ale możesz z powodzeniem stosować ją również jako marynatę do smażonych i pieczonych mięs. Lekkie, pikantne nuty podkreślą to co najlepsze w Twojej kuchni. Nie zawiera soli, więc jest doskonałą propozycją dla każdego ograniczającego jej spożycie lub wolącego używać własnej soli.
SKŁADNIKI W ZMIENNYCH PROPORCJACH: PAPRYKA SŁODKA, KURKUMA, CZOSNEK, PIETRUSZKA NAĆ, KOLENDRA, TYMIANEK, LUBCZYK, BAZYLIA, MARCHEW, CEBULA, POMIDOR, PAPRYKA OSTRA.
Kraj pochodzenia: Polska