KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Jak sama nazwa przyprawy wskazuje, stworzona została z myślą o drobiu. Wykorzystanie tej mieszanki i przygotowanie marynaty będzie wstępem do zrobienia kurczaka po indyjsku. Wystarczy dodać odrobinę jogurtu i ryżu i możesz z powodzeniem cieszyć się prawdziwą indyjską ucztą.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Składniki przyprawy chicken tikka masala:
Chicken tikka masala jest kompozycją wielu przypraw, dzięki której może być używana do przygotowania bardzo popularnej indyjskiej potrawy tikka masala. Papryka słodka, cebula, kurkuma, pieprz cayenne, gorczyca biała, marchew, czosnek granulowany, cynamon, pomidor płatek, oregano, majeranek, sól himalajska różowa, pieprz czarny i gałka muszkatołowa, kumin, kolendra, stanowią o bukiecie smaku tej kompozycji.
Danie prosto z Bollywood
Tikka masala do Europy przywędrowało z Indii, ale chętnie od wieków ta przyprawa wykorzystywana jest w całej Azji. Wiele bardzo różnych elementów złożonych w jedną całość nadają przyprawie iście bollywoodzki koloryt. W tej jednej niepozornej kompozycji jest tak wiele smaków, że kubki smakowe nie są w stanie traktować ich rozdzielnie, dzięki czemu tikka masala jawi się naszym zmysłom jak najgorętszy, przyprawiający o zawrót głowy taniec.
Kurczak w indyjskiej odsłonie
Jak sama nazwa przyprawy wskazuje, stworzona została z myślą o drobiu. Wykorzystanie tej mieszanki i przygotowanie marynaty będzie wstępem do zrobienia kurczaka po indyjsku. Wystarczy dodać odrobinę jogurtu i ryżu i możesz z powodzeniem cieszyć się prawdziwą indyjską ucztą.
SKŁADNIKI W ZMIENNYCH PROPORCJACH: SÓL HIMALAJSKA, CZOSNEK, CEBULA, PAPRYKA SŁODKA, GORCZYCA, PIEPRZ CZARNY, KURKUMA, MARCHEW, MAJERANEK CHILLI, POMIDOR, KURKUMA, CYNAMON, KUMIN, KOLENDRA.
Kraj pochodzenia: Polska