KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Ze względu na małą zawartość soli oraz wyjątkowy smak i aromat, Magiczne Zakaukazie znakomicie sprawdzi się jako marynata. Możesz także podkreślić nią smak dań mięsnych z jagnięciny, baraniny czy drobiu, takich jak marokański Tajin. Jeśli z kolei preferujesz dania wegetariańskie możesz nadać orientalnego charakteru warzywom podawanym z ryżem lub kaszą kus-kus czy bulgur.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Składniki przyprawy Magiczne Zakaukazie
To kompozycja naturalnych, aromatycznych przypraw pochodzących ze Wschodu. Możemy w niej odnaleźć słodką paprykę, kolendrę, pietruszkę oraz miętę. Orientalnego smaku dodają także: pieprz cayenne, kmin rzymski, goździki, kardamon a także specjalna, pochodząca z Turcji ostra papryka pul biber. Całość zwieńcza i podkreśla naturalna, sól himalajska różowa.
Ekspresem do Orientu
Przyprawa Magiczne Zakaukazie łączy w sobie wiele wyjątkowych składników. Prym wiedzie kolendra, która w krajach arabskich jest niemal zawsze wykorzystywana do przyprawiania dań mięsnych z jagnięciny i koźlęciny. Jest ona także podstawowym składnikiem tradycyjnego, indyjskiego curry. Wcierając ją w skórę ryby i kurczaka przed smażeniem lub pieczeniem możesz uzyskać aromatyczną i chrupiącą skórkę. Innym wyjątkowym składnikiem przyprawy jest turecka papryka pul biber. Proces jej suszenia jest wydłużony, dzięki temu zyskuje wyjątkowe walory smakowe, zapachowe oraz charakterystyczną, ciemnoczerwoną barwę.
Magia w Twojej kuchni
Ze względu na małą zawartość soli oraz wyjątkowy smak i aromat, Magiczne Zakaukazie znakomicie sprawdzi się jako marynata. Możesz także podkreślić nią smak dań mięsnych z jagnięciny, baraniny czy drobiu, takich jak marokański Tajin. Jeśli z kolei preferujesz dania wegetariańskie możesz nadać orientalnego charakteru warzywom podawanym z ryżem lub kaszą kus-kus czy bulgur.
SKŁADNIKI W ZMIENNYCH PROPORCJACH: SÓL HIMALAJSKA, PAPRYKA SŁODKA, KOLENDRA, PIEPRZ CAYENNE, ZIELE ANGIELSKIE, KARDAMON, KUMIN, PIETRUSZKA NAĆ, MIĘTA.
Kraj pochodzenia: Polska