Najczęściej kupowane przyprawy

Harissa

Nowy produkt

W krajach skąd pochodzi harissa używana jest głównie do kasz tj. bulgur czy kus-kus, makaronów i zup o bardzo wyrazistym smaku. Dodana do potraw wyczuwalna jest już przy pierwszym kęsie, jednak szybko ustępuje innym składnikom, przez co można doświadczyć wielu smakowych bodźców.

Więcej szczegółów

4,99 zł brutto

  • Składniki przyprawy harissa:

    W skład tej piekielnie ostrej przyprawy wchodzi kolendra, papryka czerwona, kumin, chilli, sól himalajska różowa, czosnek granulowany i kminek.

    Arabska ostrość

    Harissę pokochali przede wszystkim Tunezyjczycy i Libańczycy, którzy udoskonalili naturalną regulację ostrości tej przyprawy. Z każdą dodaną kroplą oliwy, pikantność proporcjonalnie zmniejsza się, a to wszystko za sprawą kapsaicyny, która zawarta jest w papryczkach, a rozpuszcza się w tłuszczach. Ta bardzo intensywnie czerwona kompozycja składników jest idealnym podsumowaniem kuchni arabskiej. Wszystkie dania, w których znalazła się choć odrobina tej przyprawy nabierają zupełnie innego odcieniu, a ich aromat unosi się nad kilkoma pobliskimi domami, zachęcając głodnych do spontanicznego odwiedzenia gospodarzy.
     
    Kasza na ostro

    W krajach skąd pochodzi harissa używana jest głównie do kasz tj. bulgur czy kus-kus, makaronów i zup o bardzo wyrazistym smaku. Dodana do potraw wyczuwalna jest już przy pierwszym kęsie, jednak szybko ustępuje innym składnikom, przez co można doświadczyć wielu smakowych bodźców.

    SKŁADNIKI W ZMIENNYCH PROPORCJACH: KUMIN, KOLENDRA, KMINEK, POMIDOR PŁATEK, CHILLI PŁATEK, PAPRYKA SŁODKA, SÓL HIMALAJSKA, CZOSNEK.

    Kraj pochodzenia: Polska

Produkty powiązane

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Inne produkty z tej kategorii (30)