KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Nowy produkt
Najbardziej popularnym daniem z fasoli w polskiej kuchni bez wątpienia jest fasolka po bretońsku. Na pytanie skąd pochodzi nazwa tej potrawy nie ma jednoznacznej odpowiedzi, a wielu myślicieli przy próbie jej znalezienia straciło rozum...
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Składniki przyprawy:
Idealnie dobrana kompozycja do dań z fasoli składa się z papryki słodkiej, kolendry, majeranku, soli himalajskiej różowej,czosnku granulowanego, pieprzu czarnego, kminku, ziela angielskiego, tymianku, papryki ostrej i liścia laurowego.
Tajemnicza fasolka po bretońsku
Najbardziej popularnym daniem z fasoli w polskiej kuchni bez wątpienia jest fasolka po bretońsku. Na pytanie skąd pochodzi nazwa tej potrawy nie ma jednoznacznej odpowiedzi, a wielu myślicieli przy próbie jej znalezienia straciło rozum. Samo danie prawdopodobnie pojawiło się w bardzo odległych czasach, w pewnym francuskim miasteczku. Za sprawą odkrywania nowych lądów przywędrowało do Polski, a spragnieni pożywnego jedzenia, tutejsi mieszkańcy dorzucili do niej kiełbasy i mięso. Jednak to za sprawą odpowiednio dobranych przyprawa ta potrawa zyskała tak ogromną sławę. Delikatny posmak słodkiej papryki, z nutką kminku i majeranku dopełnia odrobina soli himalajskiej różowej. Jest to samowystarczalna kompozycja, która dopełni każde danie z fasoli.
Tam gdzie dominuje fasola
Ten bukiet wielu smaków podkreśli aromat każdej potrawy gdzie pierwszoplanową rolę odgrywa fasola i inne warzywa strączkowe.
SKŁADNIKI W ZMIENNYCH PROPORCJACH: SÓL HIMALAJSKA, MAJERANEK, KMINEK, PAPRYKA SŁODKA, CZOSNEK, ZIELE ANGIELSKIE, PIEPRZ CZARNY, PAPRYKA OSTRA, POMIDOR.
Kraj pochodzenia: Polska