Najczęściej kupowane przyprawy

Przyprawa do dań z fasoli

Nowy produkt

Najbardziej popularnym daniem z fasoli w polskiej kuchni bez wątpienia jest fasolka po bretońsku. Na pytanie skąd pochodzi nazwa tej potrawy nie ma jednoznacznej odpowiedzi, a wielu myślicieli przy próbie jej znalezienia straciło rozum...

Więcej szczegółów

4,99 zł brutto

  • Składniki przyprawy:

    Idealnie dobrana kompozycja do dań z fasoli składa się z papryki słodkiej, kolendry, majeranku, soli himalajskiej różowej,czosnku granulowanego, pieprzu czarnego, kminku, ziela angielskiego, tymianku, papryki ostrej i liścia laurowego.

    Tajemnicza fasolka po bretońsku

    Najbardziej popularnym daniem z fasoli w polskiej kuchni bez wątpienia jest fasolka po bretońsku. Na pytanie skąd pochodzi nazwa tej potrawy nie ma jednoznacznej odpowiedzi, a wielu myślicieli przy próbie jej znalezienia straciło rozum. Samo danie prawdopodobnie pojawiło się w bardzo odległych czasach, w pewnym francuskim miasteczku. Za sprawą odkrywania nowych lądów przywędrowało do Polski, a spragnieni pożywnego jedzenia, tutejsi mieszkańcy dorzucili do niej kiełbasy i mięso.  Jednak to za sprawą odpowiednio dobranych przyprawa ta potrawa zyskała tak ogromną sławę. Delikatny posmak słodkiej papryki, z nutką kminku i majeranku dopełnia odrobina soli himalajskiej różowej. Jest to samowystarczalna kompozycja, która dopełni każde danie z fasoli.
     
    Tam gdzie dominuje fasola

    Ten bukiet wielu smaków podkreśli aromat każdej potrawy gdzie pierwszoplanową rolę odgrywa fasola i inne warzywa strączkowe.

    SKŁADNIKI W ZMIENNYCH PROPORCJACH: SÓL HIMALAJSKA, MAJERANEK, KMINEK, PAPRYKA SŁODKA, CZOSNEK, ZIELE ANGIELSKIE, PIEPRZ CZARNY,  PAPRYKA OSTRA, POMIDOR.

    Kraj pochodzenia: Polska

Produkty powiązane

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Inne produkty z tej kategorii (30)