KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Potrawa z flaków pochodzi z XIV wieku i podobno była ulubioną potrawą króla Władysława Jagiełły. Gęsta mięsna zupa wzbudziła zachwyt nie tylko na polskich stołach, można było ją spotkać w kuchni czeskiej, włoskiej, francuskiej, niemieckiej i austriackiej. Choć obecnie nie jest już tak popularna i szanowana, nadal wzbudza zachwyt w wykwintnych restauracjach.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Co zawiera przyprawa do flaków:
W składzie przyprawy do flaków swoje miejsce znalazła cebula, imbir, gałka muszkatołowa, gorczyca biała, pieprz czarny, chilli, majeranek, sól himalajska różowa, ziele angielskie i kminek.
Potrawa królów
Potrawa z flaków pochodzi z XIV wieku i podobno była ulubioną potrawą króla Władysława Jagiełły. Gęsta mięsna zupa wzbudziła zachwyt nie tylko na polskich stołach, można było ją spotkać w kuchni czeskiej, włoskiej, francuskiej, niemieckiej i austriackiej. Choć obecnie nie jest już tak popularna i szanowana, nadal wzbudza zachwyt w wykwintnych restauracjach. Kompozycja przyprawa przygotowana w hołdzie dla tego dania, niesie za sobą aromat pysznego, domowego rosołu, który jest podstawą flaków. Pieprz i chilli dodają jej lekkiej pikanterii, a sól himalajska różowa idealnie podkreśla smak zupy. Uzyskany dzięki tej kompozycji bukiet smaków idealnie wkomponowuje się w tradycję polskiej kuchni.
Przyprawy można używać do wszystkich rodzajów flaków. Flaki wołowe, wieprzowe, czy drobiowe dzięki niej uzyskają niepowtarzalny aromat.
SKŁADNIKI W ZMIENNYCH PROPORCJACH: CEBULA, IMBIR, GORCZYCA, GAŁKA MUSZKATOŁOWA, PIEPRZ CZARNY, CHILLI, MAJERANEK, SÓL HIMALAJSKA, ZIELE ANGIELSKIE, KMINEK.
Kraj pochodzenia: Polska