KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
O tym, że migdały wykorzystuje się do przyrządzania ciast, lodów i wielu innych deserów, wiedzą chyba wszyscy. Będą też świetnym dodatkiem do zup, sosów, dań mięsnych, a także białych serów i wszelkiej maści twarożków. Posłużą też jako znakomita panierka do ryb i mięs.
Chwilowy brak produktu
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Migdały pochodzą z Bliskiego Wschodu i są uznawane za najszlachetniejsze z orzechów, które nie tylko odznaczają się wyjątkowymi walorami smakowymi.
Zdrowotne panaceum*
Migdały obniżają poziom złego cholesterolu, zmniejszając tym samym ryzyko rozwoju cukrzycy. Poza tym pozytywnie też wpływają na układ nerwowy, pamięć i koncentrację, a także samopoczucie psychiczne. Po migdały warto też sięgać przy dolegliwościach układu moczowego lub oddechowego, a także jeśli zależy nam na opóźnieniu procesów starzenia się skóry.
Migdały w kuchni
O tym, że migdały wykorzystuje się do przyrządzania ciast, lodów i wielu innych deserów, wiedzą chyba wszyscy. Będą też świetnym dodatkiem do zup, sosów, dań mięsnych, a także białych serów i wszelkiej maści twarożków. Posłużą też jako znakomita panierka do ryb i mięs. Choć warto pamiętać, że w kuchni najlepiej byłoby stosować migdały nieprzetworzone, gdyż na skutek obróbki termicznej tracą swoje cenne właściwości.
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia