Najczęściej kupowane przyprawy

Migdały płatek Zobacz większe

Migdały płatek

Nowy produkt

Migdały są chętnie wykorzystywane w cukiernictwie – jako dodatek do ciast, lodów i deserów. Na ich bazie przygotowuje się masę marcepanową, bez której trudno sobie wyobrazić chociażby torty. Jednak delikatny smak migdałów sprawia, że okazują się one wybornym akcentem dla dań mięsnych, sałatek i surówek. Można też nimi posypać gęste zupy lub dodać do dipów bądź sosów.

Więcej szczegółów

8,99 zł brutto

  • Uprawę migdałów zapoczątkowano na Dalekim Wschodzie, następnie dotarły one do Europy, a w końcu i do Ameryki, która jest dzisiaj największym producentem tych orzechów. Zajadali się nimi już starożytni, a zachwycają się nimi również współcześni.

    Właściwości zdrowotne*

    Migdały blanszowane płatek ze względu na swoje składniki odżywcze mają wiele właściwości zdrowotnych. Są bogatym źródłem witaminy E, która chroni przed miażdżycą, zawałem serca oraz niektórymi nowotworami, a poza tym od wieków uznawana jest za witaminę młodości, spowalniającą procesy starzenia się skóry. Spożywanie migdałów poprawia też pamięć, koncentrację i pracę mózgu.

    Migdały w kuchni

    Migdały są chętnie wykorzystywane w cukiernictwie – jako dodatek do ciast, lodów i deserów. Na ich bazie przygotowuje się masę marcepanową, bez której trudno sobie wyobrazić chociażby torty. Jednak delikatny smak migdałów sprawia, że okazują się one wybornym akcentem dla dań mięsnych, sałatek i surówek. Można też nimi posypać gęste zupy lub dodać do dipów bądź sosów.

    *ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia

Produkty powiązane

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Inne produkty z tej kategorii (2)