KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Nowy produkt
Cechą charakterystyczną orzechów macadamia jest ich specyficzny delikatnie maślany smak, który doskonale komponuje się z różnego rodzaju słodkimi wyrobami. Nic dziwnego, że orzechy wykorzystywane są jako składnik mas i kremów. Okażą się one też doskonałym elementem dekoracyjnym, na przykład tortów.
Chwilowy brak produktu
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Orzechy macadamia pochodzą z Australii, będąc zresztą ulubionym smakołykiem mieszkańców tego kontynentu. Co ciekawe, orzechy te mają tak twardą łupinę, że Australijczycy wykorzystują ją w elektrowniach jako substytut węgla brunatnego.
Moc dla zdrowia*
Orzechy macadamia, choć zawierają aż 76% tłuszczów nienasyconych, stając się tym samym niemal kaloryczną bombą, to spożywane z umiarem okazują się niezwykle dla zdrowia. Dostarczają m.in. witamin z grupy B oraz witamin A i E, a także takich minerałów, jak magnez, fosfor, żelazo czy cynk. Orzechy macadamia wykazują duże właściwości antyoksydacyjne. Poza tym obniżają poziom cholesterolu we krwi, a także chronią przed niedokrwistością.
Maślany smak
Cechą charakterystyczną orzechów macadamia jest ich specyficzny delikatnie maślany smak, który doskonale komponuje się z różnego rodzaju słodkimi wyrobami. Nic dziwnego, że orzechy wykorzystywane są jako składnik mas i kremów. Okażą się one też doskonałym elementem dekoracyjnym, na przykład tortów. Warto również sięgać w kuchni po olej z orzechów macadamia, który będzie świetną alternatywą dla oliwy z oliwek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA 100g PRODUKTU: WARTOŚĆ ENERGETYCZNA: 718 kcal
3004 kJ, BIAŁKO 13,82 g ,WĘGLOWODANY 13,-82 g,CUKIER 4,57 g,
TŁUSZCZE 75,77 g, BŁONNIK 8,6 g, SÓD 5 mg
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia
Kraj pochodzenia: RPA