Najczęściej kupowane przyprawy

Orzechy włoskie

Nowy produkt

Orzechy włoskie możemy stosować w kuchni w różnej formie – mielonej, podprażanej lub kruszonej. Będą doskonałym dodatkiem do ciast i deserów, jak również przełamią smak potraw słonych i kwaśnych – od sałatek i surówek, przez makarony i dipy, aż po dania mięsne i rybne kończąc.

Więcej szczegółów

Chwilowy brak produktu

6,99 zł brutto

  • Orzechy włoskie uznawane są przez niektórych naukowców za najzdrowsze, gdyż swoimi składnikami odżywczymi przewyższają m.in. orzechy laskowe, brazylijskie czy macadamia. Drzewo orzecha włoskiego występuje powszechnie w Polsce, a także w Ameryce Północnej, Indiach i Chinach.

    Orzechy włoskie zamiast ryb*

    Orzechy włoskie mogą zastąpić w codziennej diecie ryby, gdyż  zawierają te same wielonienasycone kwasy tłuszczowe obniżające zły cholesterol i chroniące przed zakrzepami. Poza tym regularne spożywanie orzechów włoskich zmniejsza ryzyko zachorowania na raka, choroby serca czy cukrzycę. Dobroczynny wpływ na zdrowie ma już jedzenie 5-7 orzechów dziennie. W szczególności powinny po nie sięgać uczniowie, studenci, sportowcy oraz wegetarianie.

    Szerokie zastosowanie w kuchni

    Orzechy włoskie możemy stosować w kuchni w różnej formie – mielonej, podprażanej lub kruszonej. Będą doskonałym dodatkiem do ciast i deserów, jak również przełamią smak potraw słonych i kwaśnych – od sałatek i surówek, przez makarony i dipy, aż po dania mięsne i rybne kończąc.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA 100g PRODUKTU: WARTOŚĆ ENERGETYCZNA: 654 kcal
    2736 kJ, BIAŁKO 15,23 g ,WĘGLOWODANY 13,71 g,CUKIER 2,61 g,
    TŁUSZCZE 65,21 g, BŁONNIK 6,7 g, SÓD 2 mg



    *ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia

Produkty powiązane

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Inne produkty z tej kategorii (8)