KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Orzechy włoskie możemy stosować w kuchni w różnej formie – mielonej, podprażanej lub kruszonej. Będą doskonałym dodatkiem do ciast i deserów, jak również przełamią smak potraw słonych i kwaśnych – od sałatek i surówek, przez makarony i dipy, aż po dania mięsne i rybne kończąc.
Chwilowy brak produktu
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Orzechy włoskie uznawane są przez niektórych naukowców za najzdrowsze, gdyż swoimi składnikami odżywczymi przewyższają m.in. orzechy laskowe, brazylijskie czy macadamia. Drzewo orzecha włoskiego występuje powszechnie w Polsce, a także w Ameryce Północnej, Indiach i Chinach.
Orzechy włoskie zamiast ryb*
Orzechy włoskie mogą zastąpić w codziennej diecie ryby, gdyż zawierają te same wielonienasycone kwasy tłuszczowe obniżające zły cholesterol i chroniące przed zakrzepami. Poza tym regularne spożywanie orzechów włoskich zmniejsza ryzyko zachorowania na raka, choroby serca czy cukrzycę. Dobroczynny wpływ na zdrowie ma już jedzenie 5-7 orzechów dziennie. W szczególności powinny po nie sięgać uczniowie, studenci, sportowcy oraz wegetarianie.
Szerokie zastosowanie w kuchni
Orzechy włoskie możemy stosować w kuchni w różnej formie – mielonej, podprażanej lub kruszonej. Będą doskonałym dodatkiem do ciast i deserów, jak również przełamią smak potraw słonych i kwaśnych – od sałatek i surówek, przez makarony i dipy, aż po dania mięsne i rybne kończąc.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA 100g PRODUKTU: WARTOŚĆ ENERGETYCZNA: 654 kcal
2736 kJ, BIAŁKO 15,23 g ,WĘGLOWODANY 13,71 g,CUKIER 2,61 g,
TŁUSZCZE 65,21 g, BŁONNIK 6,7 g, SÓD 2 mg
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia