KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Nowy produkt
Bezpestkowe daktyle znakomicie sprawdzą się jako słodkie, małe co nieco. Ze względu na słodki smak dobrze sprawują się jako zamiennik dla cukru oraz uzupełnienie ciast i innych deserów. Słodka pasta uzyskana ze zmielonych daktyli może służyć jako dodatek do musli, smarowidło do tostów czy nadzienie do dań mięsnych i ciasteczek
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Od zawsze cenione
Obok fig, daktyle są jedyni z najdłużej znanych ludzkości owoców. Były uprawiane i wykorzystywane już od starożytności, a dziś ich uprawy możemy znaleźć w różnych zakątkach świata, w których panuje ciepły klimat: od Półwyspu Arabskiego, poprzez Północną Afrykę, a na Europie Południowej kończąc. Skąd bierze się ich popularność, która trwa już tysiące lat?
Dla dbających o linię*
Daktyle, choć nieco kaloryczne, są znakomitą propozycją dla osób będących na diecie. Dzieje się tak z powodu dużej zawartości błonnika, który pobudza pracę jelit i usprawnia metabolizm. Obniżają także ciśnienie krwi i stabilizują poziom cukru, zapobiegając gwałtownym napadom ochoty na niedozwolone, słodkie przekąski. Zawierają również witaminę A, C i kilka witamin z grupy B.
Coś na ząb
Bezpestkowe daktyle znakomicie sprawdzą się jako słodkie, małe co nieco. Ze względu na słodki smak dobrze sprawują się jako zamiennik dla cukru oraz uzupełnienie ciast i innych deserów. Słodka pasta uzyskana ze zmielonych daktyli może służyć jako dodatek do musli, smarowidło do tostów czy nadzienie do dań mięsnych i ciasteczek.
SKŁAD:
WARTOŚĆ ODŻYWCZA 100g PRODUKTU: WARTOŚĆ ENERGETYCZNA: 290 kcal
1213 kJ, BIAŁKO 2 g ,WĘGLOWODANY 65,3 g,CUKIER 65,3 g,
TŁUSZCZE 0,4 g, BŁONNIK 58,7 g, SÓD 0 mg
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia