KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Nowy produkt
Daktyle odnajdują się nie tylko jako samodzielna przekąska, ale także element wielu dań. Ze względu na słodki smak wykorzystywane są głównie do ciast i deserów, ponieważ znakomicie sprawdzają się jako zdrowszy zamiennik dla białego cukru. W postaci pasty stosuje się je jako smarowidło do kanapek oraz dodatek do musli.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Z dalekiej Arabii
Daktyle od tysięcy lat wykorzystywane były w kuchni bliskowschodniej, a później szybko zostały zaadaptowane do kuchni europejskiej. Dziś ich uprawy możemy spotkać w wielu ciepłych zakątkach świata: północnej Afryce, południowej Europie, czy Półwyspie Arabskim. Jedną z ich najpopularniejszych rodzajów jest odmiana nazywana medjool. Jest ona ceniona ze względu na duże rozmiary i pyszny, soczysty miąższ.
Zdrowe podjadanie*
Jeśli szukasz zdrowiej przekąski, która pomoże ci zaspokoić chęć na coś słodkiego, daktyle to jeden z najlepszych wyborów. Zawierają w sobie sporo witaminy: C i A oraz kilka witamin z grupy B. Dodatkowo są cennym źródłem błonnika, który usprawnia pracę jelit. Daktyle stabilizują również poziom cukru we krwi, zapobiegając nieprzyjemnemu uczuciu ssania w żołądku. Gdy poczujesz ochotę na coś słodkiego, możesz bez obaw po nie sięgnąć.
Słodka kuchnia
Daktyle odnajdują się nie tylko jako samodzielna przekąska, ale także element wielu dań. Ze względu na słodki smak wykorzystywane są głównie do ciast i deserów, ponieważ znakomicie sprawdzają się jako zdrowszy zamiennik dla białego cukru. W postaci pasty stosuje się je jako smarowidło do kanapek oraz dodatek do musli.
SKŁAD:
WARTOŚĆ ODŻYWCZA 100g PRODUKTU: WARTOŚĆ ENERGETYCZNA: 290 kcal
1213 kJ, BIAŁKO 2 g ,WĘGLOWODANY 65,3 g,CUKIER 65,3 g,
TŁUSZCZE 0,4 g, BŁONNIK 58,7 g, SÓD 0 mg
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia