KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Morwa biała, ze względu na delikatny, lekko słodki smak wykorzystywana jest do tworzenia przetworów: dżemów i konfitur, a także syropów oraz soków. W takiej postaci może stanowić również smaczny dodatek co wypieków: ciast, ciasteczek oraz jako uzupełnienie domowego musli.
Chwilowy brak produktu
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Prosto z Chin
Morwa wywodzi się z Chin, gdzie była uprawiana już w starożytności. Była tam wykorzystywana nie tylko jak źródło owoców, ale także jako miejsce hodowli motyli jedwabnika morwowego. Larwy owada żywiły się liśćmi tej, a później pozyskiwano z nich cenne, jedwabne nici. Morwa to jedna z niewielu uniwersalnych roślin, których niemal każda część zawiera w sobie wartościowe składniki.
W walce z cukrzycą*
Morwa ceniona jest przede wszystkim ze względu na obecność DNJ, ważnego składnika odżywczego, który reguluje rozkładanie cukrów w organizmie. Zapobiega występowaniu hiperglikemii i stabilizuje poziom cukru we krwi. Dodatkowo ostatnie badania dowodzą, że wykazuje ona również właściwości przeciwnowotworowe oraz przeciwmiażdżycowe.
Subtelny dodatek
Morwa biała, ze względu na delikatny, lekko słodki smak wykorzystywana jest do tworzenia przetworów: dżemów i konfitur, a także syropów oraz soków. W takiej postaci może stanowić również smaczny dodatek co wypieków: ciast, ciasteczek oraz jako uzupełnienie domowego musli.
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia