KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Żurawina to wieloletni krzew zimozielony, która na największą skalę jest uprawiana w Kanadzie, Stanach Zjednoczonych oraz Wielkiej Brytanii. Owoce żurawiny są doceniane nie tylko ze względu na ich wyjątkowy smak, ale również szereg właściwości zdrowotnych, które zachowują się przez długi czas dzięki zawartości kwasu benzoesowego.
Chwilowy brak produktu
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Żurawina to wieloletni krzew zimozielony, która na największą skalę jest uprawiana w Kanadzie, Stanach Zjednoczonych oraz Wielkiej Brytanii. Owoce żurawiny są doceniane nie tylko ze względu na ich wyjątkowy smak, ale również szereg właściwości zdrowotnych, które zachowują się przez długi czas dzięki zawartości kwasu benzoesowego.
Dla zdrowotności*
Żurawina powinna znajdować się w codziennej diecie, szczególnie tych osób, które z różnych powodów muszą unikać cukrów. W żurawinie suszonej znajdziemy wysoką zawartość witaminy A, C oraz witamin z grupy B. Oprócz tego jest ona bogaty źródłem minerałów, na przykład manganu, potasu, miedzi i jodu, a także antyoksydantów, które mogą okazać się skuteczną i naturalna ochroną przed niektórymi nowotworami. Poza tym, jak powszechnie dobrze wiadomo, żurawina zapobiega infekcjom dróg moczowych.
Specyficznie cierpki smak
Charakterystyczny cierpki smak żurawiny wcale nie przeszkadza, aby stała się ona doskonałym dodatkiem do ciast i deserów, jak również do potraw mięsnych. Na jej bazie przygotujemy także wykwintny sos żurawinowy, który podkreśli smak schabu, kurczaka czy kaczki. Żurawina bez cukru będzie też znakomitą przekąską, a dodana do herbaty uczyni ją jeszcze bardziej aromatyczną.
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia