KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Mango znane było ludzkości już tysiące lat temu. Jego ojczyzną jest południowo-wschodnia Azja, gdzie owoc ten przez wieki uznawany był za dar bogów. Zapewne ze względu na swój kształt, kolor i liczne walory. Współcześnie azjatyckie stragany wprost uginają się od tych owoców.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Mango znane było ludzkości już tysiące lat temu. Jego ojczyzną jest południowo-wschodnia Azja, gdzie owoc ten przez wieki uznawany był za dar bogów. Zapewne ze względu na swój kształt, kolor i liczne walory. Współcześnie azjatyckie stragany wprost uginają się od tych owoców.
W czym tkwi siła mango?*
Jak się okazuje, za unikalny smak i liczne właściwości mango odpowiada substancja zwana magniferyną. Wykazuje ona działanie antywirusowe, antybakteryjne i przeciwzapalne. Mango jest też cennym źródłem błonnika, przeciwutleniaczy, które nie tylko zapobiegają zmianom nowotworowym, ale również spowalniają procesy starzenia się.
Doskonałe nawet po ususzeniu
Niewątpliwym atutem mango jest fakt, że owoc ten zachowuje swoje cenne właściwości nawet po ususzeniu. Jest ono znakomitą i energetyczną przekąskę, dlatego warto je zabierać jako uzupełnienie śniadania do pracy czy szkoły. Okaże się znakomitym dodatkiem do ciast, deserów, porannego musli, ale nie tylko. Susozne mango z powodzeniem można też dodać do sałatek, dan mięsnych czy ryb, co pozwoli przełamać słone lub kwaśne smaki.
Kraj pochodzenia: Indie
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia