KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Choć pestki dyni mogą być świetną przekąską w ciągu dnia, to ze względu na swój unikalny smak będą też świetnym dodatkiem do innych dań, m.in. jako posypka do kanapek, panierka do mięsa i ryb, dodatek do musli, owsianki, a także wzbogaci smak różnego rodzaju zup i kremów.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Dynia to jednoroczna roślina uprawiana w Europie od XVI wieku, choć znana jest ludzkości od ponad siedmiu tysięcy lat. Dzisiejszą ojczyzną dyni są Stany Zjednoczone, gdzie wykorzystywana jest „na potęgę” przy okazji święta Halloween.
Pomocna przy wielu schorzeniach*
Pestki dyni są źródłem zdrowych kwasów tłuszczowych, czyli kwasów wielokrotnie nienasyconych, a także witaminową bombą. Znajdziemy w nich bowiem witaminy: E, A, C, D oraz witaminy z grupy B. Spożywanie pestek dyni zaleca się przy chorobach prostaty, przy problemach z owsikami czy tasiemcem, a także w przypadku trądziku. Uczeni wskazują również na dobroczynne właściwości dyni w leczeniu przewlekłych chorób wywołanych przez cukrzycę.
Pestki dyni nie tylko na przekąskę
Choć pestki dyni mogą być świetną przekąską w ciągu dnia, to ze względu na swój unikalny smak będą też świetnym dodatkiem do innych dań, m.in. jako posypka do kanapek, panierka do mięsa i ryb, dodatek do musli, owsianki, a także wzbogaci smak różnego rodzaju zup i kremów.
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia