KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Drogocenne pestki moreli pozyskiwane są jedynie z dziko rosnących drzewek morelowych. Rozgryziona pestka jest naprawdę gorzka, dla amatorów tego smaku, jedzenie tego dodatku będzie ogromną przyjemnością. Dla osób, które chcą spróbować, ale nie lubią się z gorzkim smakiem najlepszym rozwiązaniem jest szybkie połknięcie pestek, bez ich gryzienia.
Chwilowy brak produktu
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Drogocenne pestki moreli pozyskiwane są jedynie z dziko rosnących drzewek morelowych. Rozgryziona pestka jest naprawdę gorzka, dla amatorów tego smaku, jedzenie tego dodatku będzie ogromną przyjemnością. Dla osób, które chcą spróbować, ale nie lubią się z gorzkim smakiem najlepszym rozwiązaniem jest szybkie połknięcie pestek, bez ich gryzienia. Jest to jedyna skuteczna metoda na uzyskanie zdrowego efektu, bez narażenia się na gorzki smak.
Pestka na zdrowie*
O leczniczych właściwościach pestki moreli gorzkiej napisano wiele artykułów. Według wybitnych specjalistów zawartość pestek może wspomagać walkę z rakiem, a wszystko za sprawą witaminy B17, która w dużych ilościach zawarta jest w tych maleńkich gorzkich pestkach. W tej goryczy zawiera się ich cała lecznicza magia i moc, te słodsze niestety nie dają takich samych efektów. Najbardziej wartościowe pestki pozyskuje się z ekologicznych upraw, ale również ich przechowywanie jest bardzo ważne. Szczelnie zamknięte opakowanie nie powinno przebywać w miejscu nasłonecznionym, a same pestki nie należy poddawać termicznej obróbce ponieważ w wysokich temperaturach tracą swoje właściwości.
Kraj pochodzenia: Turcja
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia