KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Nowy produkt
W teorii pieprz czerwony nie ma nic wspólnego z pieprzem czarnym, białym lub zielonym. Tradycyjny pieprz pochodzi z miasta Malabar, położonego w Indiach. Tymczasem pieprz czerwony wywodzi się z Ameryki Południowej i produkuje się go głównie z owoców dwóch drzew: pieprzowca brazylijskiego i peruwiańskiego.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Południowy temperament
W teorii pieprz czerwony nie ma nic wspólnego z pieprzem czarnym, białym lub zielonym. Tradycyjny pieprz pochodzi z miasta Malabar, położonego w Indiach. Tymczasem pieprz czerwony wywodzi się z Ameryki Południowej i produkuje się go głównie z owoców dwóch drzew: pieprzowca brazylijskiego i peruwiańskiego.
Z klasą
Czy różni się pieprz czerwony od czarnego? Przede wszystkim bardziej subtelnym i delikatniejszym smakiem i aromatem, zawierającym w sobie pikantne, lekko cytrusowe nuty. Ze względu na łagodniejszy charakter i piękny, czerwony kolor jest ona także wykorzystywany do przyozdabiania nie tylko dań głównych, ale także niektórych deserów. Najwięcej jego walorów wydobędziesz, gdy dodasz go na samym końcu gotowania, w całości lub rozgniecionego za pomocą moździerza.
Modna czerwień
Czerwony pieprz znakomicie nadaje się do każdej potrawy, której łagodny smak potrzebuje wyraźnego, ale harmonijnego podkreślenia. Polecamy go przede wszystkim do ryb i owoców morza, a także do sosów vinegrette, salsy czy dipów. Sos pełen intensywnych, czerwonych drobinek nie tylko wyśmienicie podkreśli smak dania, ale również pięknie je przyozdobi, sprawiając, że Twój obiad stanie się także ucztą dla oczu.
Kraj pochodzenia: Brazylia
W związku z wykorzystywaniem na terenie zakładu gorczycy, selera, mąki pszennej (gluten), składników mleka i jaj w proszku, orzechów, migdałów, sezamu, soi, produkt może zawierać śladowe ich ilości.