Najczęściej kupowane przyprawy

Sól himalajska różowa - drobna

Nowy produkt

Sól himalajską różową można stosować podczas gotowania mięs, kasz, ziemniaków czy sałatek. Warto jednak pamiętać, że przechowywana w szczelnym pojemniku sól łatwo się krystalizuje. Aby tego uniknąć, wystarczy wrzucić do niej laskę cynamonu lub ziarenko ryżu, które absorbują wilgoć.

Więcej szczegółów

4,99 zł brutto

  • Sól himalajska różowa to najzdrowsza i najczystsza sól na ziemi, licząca ponad 250 mln lat. Jeszcze do niedawna nie była powszechnie stosowana. Teraz to się zmienia. Przed wiekami było zarezerwowane jedynie dla rodzin królewskich, a „poddani” mogli spożywać jedynie sól kamienną.

    Minerały, minerały

    *W soli himalajskiej różowej znajdziemy niemal wszystkie niezbędne dla funkcjonowania organizmu człowieka minerały, na czele z jodem, wapniem, żelazem, potasem oraz magnezem. Różowy kolor zawdzięczamy właśnie mnogości występującej w niej minerałów, które nadając soli różowej poświaty. Tego rodzaju sól ma pozytywny wpływ na układ krwionośny, usuwa z organizmu toksyny, reguluje poziom cukru we krwi i wzmacnia kości.

    Zamiast soli kamiennej

    Sól himalajską różową można stosować podczas gotowania mięs, kasz, ziemniaków czy sałatek. Warto jednak pamiętać, że przechowywana w szczelnym pojemniku sól łatwo się krystalizuje. Aby tego uniknąć, wystarczy wrzucić do niej laskę cynamonu lub ziarenko ryżu, które absorbują wilgoć.

    Kraj pochodzenia: Pakistan


    *ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia

Produkty powiązane

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Inne produkty z tej kategorii (14)