KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Sól himalajską różową można stosować podczas gotowania mięs, kasz, ziemniaków czy sałatek. Warto jednak pamiętać, że przechowywana w szczelnym pojemniku sól łatwo się krystalizuje. Aby tego uniknąć, wystarczy wrzucić do niej laskę cynamonu lub ziarenko ryżu, które absorbują wilgoć.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Sól himalajska różowa to najzdrowsza i najczystsza sól na ziemi, licząca ponad 250 mln lat. Jeszcze do niedawna nie była powszechnie stosowana. Teraz to się zmienia. Przed wiekami było zarezerwowane jedynie dla rodzin królewskich, a „poddani” mogli spożywać jedynie sól kamienną.
Minerały, minerały
*W soli himalajskiej różowej znajdziemy niemal wszystkie niezbędne dla funkcjonowania organizmu człowieka minerały, na czele z jodem, wapniem, żelazem, potasem oraz magnezem. Różowy kolor zawdzięczamy właśnie mnogości występującej w niej minerałów, które nadając soli różowej poświaty. Tego rodzaju sól ma pozytywny wpływ na układ krwionośny, usuwa z organizmu toksyny, reguluje poziom cukru we krwi i wzmacnia kości.
Zamiast soli kamiennej
Sól himalajską różową można stosować podczas gotowania mięs, kasz, ziemniaków czy sałatek. Warto jednak pamiętać, że przechowywana w szczelnym pojemniku sól łatwo się krystalizuje. Aby tego uniknąć, wystarczy wrzucić do niej laskę cynamonu lub ziarenko ryżu, które absorbują wilgoć.
Kraj pochodzenia: Pakistan
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia