KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Nowy produkt
Czosnek niedźwiedzi swoją nazwę zawdzięcza legendzie. Według niej germańskie plemiona zauważyły, że niedźwiedzie w pierwszej kolejności po przebudzeniu zjadają niewielką, zieloną roślinę o białych kwiatach. Uznali, że dodaje sił tym potężnym zwierzętom, więc sami zaczęli ją stosować, aby wzmacniać swoich wojowników.
Chwilowy brak produktu
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Roślina z legend
Czosnek niedźwiedzi swoją nazwę zawdzięcza legendzie. Według niej germańskie plemiona zauważyły, że niedźwiedzie w pierwszej kolejności po przebudzeniu zjadają niewielką, zieloną roślinę o białych kwiatach. Uznali, że dodaje sił tym potężnym zwierzętom, więc sami zaczęli ją stosować, aby wzmacniać swoich wojowników.
*Witaminowa bomba
Trzeba przyznać, że Germanowie mieli nosa. Czosnek niedźwiedzi zawiera bowiem równie dużo, a czasami nawet więcej wartościowych substancji i witamin niż jego pospolity brat. Jest fantastycznym źródłem witaminy C, A i łatwo przyswajalnego żelaza. Smakuje bardzo podobnie do zwykłego czosnku, ale w przeciwieństwie do niego nie pozostawia nieprzyjemnego zapachu w ustach.
Dla pełnego smaku
Czosnek niedźwiedzi znakomicie wydobywa smak i podkreśla aromat wszelkich mięs: wieprzowiny, baraniny, drobiu oraz ryb. Świetnie sprawdzi się także jako dodatek do wędlin, kiełbas i pasztetów domowej roboty. Warto dodawać go pod koniec przygotowywania również do zup oraz sosów. Warto o tym pamiętać, gdyż zbyt długie gotowanie może pozbawić go części cennych składników.
Kraj pochodzenia: Bułgaria
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia
W związku z wykorzystywaniem na terenie zakładu gorczycy, selera, mąki pszennej (gluten), składników mleka i jaj w proszku, orzechów, migdałów, sezamu, soi, produkt może zawierać śladowe ich ilości.