Najczęściej kupowane przyprawy

Imbir mielony

Nowy produkt

Surowy imbir w smaku jest nieco inny od imbiru wcześniej wysuszonego i zmielonego, dlatego też warto znać zastosowanie obu składników. Mielony dodaje fantastycznego aromatu ciastom i ciastkom, dodany do pieczonych jabłek, nadaje im bardziej wyrazistego smaku. Z powodzeniem może być używany do mięsnych pasztetów, w których będzie lekko wyczuwalny.

Więcej szczegółów

4,99 zł brutto

  • Imbir jest jedną z najstarszych roślin, które uprawia człowiek. Znany od kilku tysięcy lat do Europy przywędrował prawdopodobnie z Azji. Dla Azjatów ta roślina jest prawie święta, wykorzystują ją praktycznie w każdym daniu. Imbir mielony uzyskuje się poprzez odpowiednie starcie świeżej, hodowanej w ekologiczny sposób rośliny.

    Tajemniczy smak imbiru

    Potrawy, w których znajdzie swoje miejsce imbir mają wyraźnie korzenno-drzewny aromat. Nie sposób w kilku słowach opisać jego smaku, kiedy jest go dużo w potrawie może być ostro gryzący, jeśli jednak użyje się go w rozsądnych ilościach otwiera przed sobą cała paletę smaków. Dla jednych jest on przyjemnie słodki, dla innych lekko gorzki – w tej nieokreśloności zawiera się jego cała tajemnica, a w jakiś niewytłumaczalny sposób zmienia zwykłe potrawy w kulinarne dzieła sztuki.

    Zastosowanie imbiru mielonego

    Surowy imbir w smaku jest nieco inny od imbiru wcześniej wysuszonego i zmielonego, dlatego też warto znać zastosowanie obu składników. Mielony dodaje fantastycznego aromatu ciastom i ciastkom, dodany do pieczonych jabłek, nadaje im bardziej wyrazistego smaku. Z powodzeniem może być używany do mięsnych pasztetów, w których będzie lekko wyczuwalny.

Produkty powiązane

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Inne produkty z tej kategorii (30)