KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Nowy produkt
Surowy imbir w smaku jest nieco inny od imbiru wcześniej wysuszonego i zmielonego, dlatego też warto znać zastosowanie obu składników. Mielony dodaje fantastycznego aromatu ciastom i ciastkom, dodany do pieczonych jabłek, nadaje im bardziej wyrazistego smaku. Z powodzeniem może być używany do mięsnych pasztetów, w których będzie lekko wyczuwalny.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Imbir jest jedną z najstarszych roślin, które uprawia człowiek. Znany od kilku tysięcy lat do Europy przywędrował prawdopodobnie z Azji. Dla Azjatów ta roślina jest prawie święta, wykorzystują ją praktycznie w każdym daniu. Imbir mielony uzyskuje się poprzez odpowiednie starcie świeżej, hodowanej w ekologiczny sposób rośliny.
Tajemniczy smak imbiru
Potrawy, w których znajdzie swoje miejsce imbir mają wyraźnie korzenno-drzewny aromat. Nie sposób w kilku słowach opisać jego smaku, kiedy jest go dużo w potrawie może być ostro gryzący, jeśli jednak użyje się go w rozsądnych ilościach otwiera przed sobą cała paletę smaków. Dla jednych jest on przyjemnie słodki, dla innych lekko gorzki – w tej nieokreśloności zawiera się jego cała tajemnica, a w jakiś niewytłumaczalny sposób zmienia zwykłe potrawy w kulinarne dzieła sztuki.
Zastosowanie imbiru mielonego
Surowy imbir w smaku jest nieco inny od imbiru wcześniej wysuszonego i zmielonego, dlatego też warto znać zastosowanie obu składników. Mielony dodaje fantastycznego aromatu ciastom i ciastkom, dodany do pieczonych jabłek, nadaje im bardziej wyrazistego smaku. Z powodzeniem może być używany do mięsnych pasztetów, w których będzie lekko wyczuwalny.