KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Czosnek znany jest nam przeszło od 4000 tysięcy lat. Mimo upływających lat jego popularność wciąż nie spada. Dlaczego tak się dzieje? To roślina o niezwykłych właściwościach leczniczych, a także kulinarnych. Odpowiednio podany jest nie tylko smaczny, ale i bardzo zdrowy!
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Roślina pierwszej pomocy
Czosnek znany jest nam przeszło od 4000 tysięcy lat. Mimo upływających lat jego popularność wciąż nie spada. Dlaczego tak się dzieje? To roślina o niezwykłych właściwościach leczniczych, a także kulinarnych. Odpowiednio podany jest nie tylko smaczny, ale i bardzo zdrowy!
Mikstura na zdrowie
Czosnek ceniony jest przede wszystkim za działanie antybakteryjne. Każdy, kogo w dzieciństwie złapała grypa lub przeziębienie pamięta chyba rozmaite, babcine specyfiki właśnie na bazie czosnku. Choć czasami bardzo nieprzyjemne w smaku, okazywały się zaskakująco skuteczne. Nic dziwnego, bowiem roślina ta jest jednym z najłatwiej dostępnych, naturalnych antybiotyków.
W każdej kuchni
Za co lubimy czosnek w kuchni? Przede wszystkim za idealne podkreślanie naturalnego smaku potraw, bez jego przytłaczania. Cenimy także jego wszechstronność i łatwość z jaką łączy się z innymi przyprawami: solą oraz ziołami. Znakomicie nadaje się jako dodatek do mięs smażonych, duszonych i grillowanych, a także do ryb. Świetnie sprawdzi się również jako składnik zup oraz sosów sałatkowych czy do pizzy.