KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Chilli otrzymuje się ze specjalnej odmiany papryczek, których kolebką jest region Ameryki Południowej. Przyprawa szczególną popularność zdobyła w Meksyku, stając się wręcz symbolem tamtejszej kuchni. Jednak jej walory doceniają również w Hiszpanii, na Węgrzech czy w Chinach.
Chwilowy brak produktu
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Chilli otrzymuje się ze specjalnej odmiany papryczek, których kolebką jest region Ameryki Południowej. Przyprawa szczególną popularność zdobyła w Meksyku, stając się wręcz symbolem tamtejszej kuchni. Jednak jej walory doceniają również w Hiszpanii, na Węgrzech czy w Chinach.
Korzyści smakowe płynące z chilli
Chilli nie tylko z powodzeniem sprawdzi się jako przyprawa kuchenna, gdyż oprócz walorów smakowych odznacza się szeregiem innych, drogocennych właściwości zdrowotnych. Na przykład może przyspiesza przemianę materii, przyczyniając się tym samym do szybszej utraty tkanki tłuszczowej. Ma także korzystny wpływ na pracę układu nerwowego – stymulując chociażby mózg do produkcji hormonów szczęścia, czyli endorfin.
Chilli nitki ozdobi niejedną potrawę
Chilli występujące w postaci nitek posłuży przede wszystkim jako świetny element dekoracyjny, który przy okazji nada potrawom unikalnego smaku i ostrzejszego rysu. Przyprawa świetnie będzie współgrała z daniami przygotowywanymi na bazie soczewicy, fasoli, a także mięsa z gęsi lub kaczki. Jeżeli przyrządzamy gulasz lub zupę mięsną, to z pewnością warto mieć pod ręką chilli, które może dodać daniu nieznanych dotąd tonów. Chilli nitki artystycznie położone na półmisku czy talerzu sprawią, że potrawa będzie nie tylko ucztą dla zmysłów, ale również dla oczu.