Najczęściej kupowane przyprawy

Papryka ostra Węgierska

Nowy produkt

Jej niewątpliwym walorem jest fakt, że nie traci swoich cennych właściwości w trakcie obróbki termicznej czy podczas suszenia. Doskonale też wpływa na procesy trawienne i układ krążenia.

Więcej szczegółów

6,99 zł brutto

  • To, że dzisiaj w europejskiej kuchni gości papryka, zawdzięczamy wyprawie Kolumba do Ameryki. Początkowo była ona uprawiana jedynie jako roślina ozdobna i lecznicza. Dopiero później zorientowano się, że może być też świetną przyprawą.

    Moc dla zdrowia*

    Jej niewątpliwym walorem jest fakt, że nie traci swoich cennych właściwości w trakcie obróbki termicznej czy podczas suszenia. Doskonale też wpływa na procesy trawienne i układ krążenia.

    Obowiązkowa w kuchni węgierskiej

    Choć jak sama nazwa wskazuje tego rodzaju papryka króluje w kuchni węgierskiej, to nic nie stoi na przeszkodzie, by jej niebywałe walory smakowe wykorzystać na co dzień również w innych krajach, m.in. w Polsce. Papryka ostra węgierska doda wielu potrawom pikanterii i jest łagodniejszą alternatywą dla chilli. Niezwykły aromat i smak tej przyprawy nada charakteru sałatkom, sosom, zupom, gulaszów czy daniom mięsnym. Sprawdzi się również jako dodatek do makaronu, ryżu, past czy jajek.

    Kraj pochodzenia: Węgry


    *ogólnodostępne źródła informacji: Wikipedia

Produkty powiązane

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Inne produkty z tej kategorii (30)