KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Nowy produkt
Choć trudno ustalić, z jakiego kraju cebula dokładnie pochodzi, to znana jest ludzkości od niemal pięciu tysiącleci. Spopularyzowanie tego warzywa w Europie zawdzięczamy Rzymianom. Od nich uprawę przejmowały inne narody Starego Kontynentu.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Choć trudno ustalić, z jakiego kraju cebula dokładnie pochodzi, to znana jest ludzkości od niemal pięciu tysiącleci. Spopularyzowanie tego warzywa w Europie zawdzięczamy Rzymianom. Od nich uprawę przejmowały inne narody Starego Kontynentu.
Obowiązkowa w każdej kuchni
Cebula niewątpliwie stanowi jedno z podstawowych warzyw, o przyprawowych właściwościach, które jest używane w kuchni na całym świecie. Nie inaczej jest w Polsce, gdzie podkreślamy nią smak wielu – bardziej i mniej wyrafinowanych – dań. Używamy jej w formie surowej, ale także podsmażanej. Już jej odrobina potrafi zdziałać kulinarne cuda. Nie zapominajmy też, że cebula jest źródłem wielu niezbędnych dla zdrowia witamin.
Cebula niemal do wszystkiego
Z pewnością świetną alternatywą dla świeżej cebuli, którą nie zawsze mamy czas i ochotę kroić, jest cebula suszona. Jest ona równie aromatyczna i nie traci wiele na swoim smaku – docenia ją przede wszystkim miłośnicy subtelniejszych smaków, gdyż suszona cebula jest po prostu delikatniejsza. Cebulę suszoną w płatkach możemy używać do gotowania i smażenia. Świetnie nada się do zup, sosów, pieczonego mięsa, a także jako dodatek do sałatek lub kanapek.