KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Za pomocą czosnku granulowanego możesz przyprawiać przede wszystkim mięsa: dziczyznę, wołowinę, jagnięcinę i wieprzowinę, przygotowywane w niemal każdy sposób. Doskonale uzupełni także smak ryb i owoców morza. Osoby preferujące dania bezmięsne mogą wykorzystać go do zrobienia aromatycznych sosów i dipów sałatkowych.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Czosnek towarzyszy ludziom od zamierzchłych czasów. Jest z nami tak długo, hodowano go w tak wielu miejscach, że pewne ustalenie skąd pochodzi jest niezwykle trudne. Naukowcy wskazują Azję jako jego matecznik, choć znany był także starożytnym Egipcjanom, Grekom i Rzymianom. Zadomowi się także na stałe w polskiej kuchni, zarówno jako cenna przyprawa jak i wartościowe "lekarstwo".
*Dla zdrowia
To jeden z najlepiej nam znanych, naturalnych antybiotyków. W przeciwieństwie do sztucznych antybiotyków nie niszczy jednak flory bakteryjnej żołądka, dodatkowo pozytywnie wpływając na trawienie. Ceniony jest także ze względu na walory kulinarne. Cechuje się wyrazistym smakiem, który nie dominuje jednak całej potrawy i znakomicie komponuje się z innymi przyprawami, stąd jego obecność w wielu naszych mieszankach.
Obecność obowiązkowa
Za pomocą czosnku granulowanego możesz przyprawiać przede wszystkim mięsa: dziczyznę, wołowinę, jagnięcinę i wieprzowinę, przygotowywane w niemal każdy sposób. Doskonale uzupełni także smak ryb i owoców morza. Osoby preferujące dania bezmięsne mogą wykorzystać go do zrobienia aromatycznych sosów i dipów sałatkowych.
Kraj pochodzenia: Indie
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia