KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Nowy produkt
Galangal to przyprawa istotna przede wszystkim dla kuchni z Dalekiego Wschody, przede wszystkim polecana do dań z ryb i owoców morza, a także warzyw. Znakomicie współgra z chilli, cytryną i imbirem, dlatego doskonale nadaje się do tworzenia własnych, ostrych mieszanek. W niewielkiej ilości z powodzeniem podkreśli smak kurczaka.
Chwilowy brak produktu
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Na wulkanicznej ziemi
Galangal przywędrował do nas z odległych terenów Indonezji. Jest jednym z kluczowych składników dla kuchni tajskiej i chińskiej, tym popularnych dań takich jak na przykład zupa tom kha. Swoim wyglądem i aromatem przypomina nieco imbir, a ceniony jest właśnie ze względu na wyraźny, pikantny smak z nutą goryczki.
Dla dobrego trawienia*
W medycynie wschodu Galangal stosowany jest jako środek na problemy trawienne: nudności, wzdęcia czy niestrawność. Posiada także właściwości tonizujące i antybakteryjne. Żucie korzenia w surowej postaci pobudza i dodaje energii.
Tajskie nuty w Twojej kuchni
Galangal to przyprawa istotna przede wszystkim dla kuchni z Dalekiego Wschody, przede wszystkim polecana do dań z ryb i owoców morza, a także warzyw. Znakomicie współgra z chilli, cytryną i imbirem, dlatego doskonale nadaje się do tworzenia własnych, ostrych mieszanek. W niewielkiej ilości z powodzeniem podkreśli smak kurczaka. Warto także poeksperymentować z wykorzystaniem go w domowych nalewkach.
Kraj pochodzenia: Chiny
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia