KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Nowy produkt
Biała gorczyca można powiedzieć że jest obowiązkowym elementem przede wszystkim wielu marynat do mięsa i przetworów. Jest także bazową przyprawą stosowaną do produkowania różnych rodzajów znanych musztard: angielskiej i łagodnej francuskiej. Zmielone lub rozgniecione nasiona mogą stać się znakomitą podstawą do stworzenia musztardy własnego wyrobu.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Weteranka
Gorczyca biała jest jedną z najpopularniejszych przypraw na świecie. Znana była starożytnym Grekom i Rzymianom, od tysięcy lat znana jest także Chińczykom. Każda z tych nacji przypisywała jej inne właściwości wiążące się zarówno z dobroczynnym wpływem na zdrowie i smak przygotowywanych potraw.
*Subtelnie
Zjedzenie kilku nasion gorczycy białej w całości jest znanym od wieków sposobem na poradzenie sobie z niestrawnością oraz stanami zapalnymi w żołądku. Biała gorczyca jest łagodniejsza w smaku od swojej "czarnej siostry", z tego względu jest częstym gościem w kuchni osób, które poszukują subtelnego podkreślenia dla swoich potraw.
"Królowa marynat"
Biała gorczyca można powiedzieć, że jest obowiązkowym elementem przede wszystkim wielu marynat do mięsa i przetworów. Jest także bazową przyprawą stosowaną do produkowania różnych rodzajów znanych musztard: angielskiej i łagodnej francuskiej. Zmielone lub rozgniecione nasiona mogą stać się znakomitą podstawą do stworzenia musztardy własnego wyrobu.
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia