KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Te maleńkie patyczki można dodać do grzanego wina, dzięki czemu wino uzyska charakterystyczny dla siebie aromat. Kompoty wzbogacone goździkami mają pełniejszy smak. Ta przyprawa chętnie wykorzystywana jest przez doświadczonych kucharzy do marynat dobrej jakości mięs.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Patyczki goździka znane są od starożytnych Chin, do Europy przywędrowały za sprawą arabskich kupców, którzy rozprzestrzenili tę doskonałą przyprawę po świecie. Obecnie największym producentem tej przyprawy jest słoneczna Tanzania. Specyficzna barwa patyczków pochodzi z osuszania i odymiania, zerwanych wcześniej pąków kwiatów.
*"Lekarstwo na wszystko"
O zdrowotnych właściwościach goździków wiedziano od zawsze. Są doskonałym lekiem przeciwbólowym, ból zęba szybko ustępuje jeśli włoży się do niego goździka. Pomagają w walce z przeziębieniem i wysokim cholesterolem. Jednak podstawowym zastosowaniem goździków są wszelkiego rodzaju dania. Ich pełen ciepła i słodkiej barwy aromat, miesza się z intensywnie korzennym zapachem.
Niezbędne wykorzystanie goździków
Te maleńkie patyczki można dodać do grzanego wina, dzięki czemu wino uzyska charakterystyczny dla siebie aromat. Kompoty wzbogacone goździkami mają pełniejszy smak. Ta przyprawa chętnie wykorzystywana jest przez doświadczonych kucharzy do marynat dobrej jakości mięs.
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia