Najczęściej kupowane przyprawy

Kmin rzymski cały ( CUMIN )

Nowy produkt

Kmin w smaku jest bardzo ciepły, dodaje energii wszystkim potrawom. W aromacie można wyczuć lekką słodycz, przegryzającą się z delikatną goryczką, aby na końcu poczuć uderzającą ostrość. Aromat, który unosi się podczas gotowania jest niebanalny, ma mocny zdecydowany charakter, a jednocześnie czuć romantyczną subtelność ziarna.

Więcej szczegółów

4,99 zł brutto

  • Ziarna kminu rzymskiego znane są od tysiącleci. W starożytnym Rzymie i Grecji ta przyprawa była jednak stosowana nie do celów spożywczych, a do celów kosmetycznych. Aromat tych ziaren jest najczęściej wyczuwanym zapachem na ulicach Maroka.

    Ostrość smaku

    Kmin w smaku jest bardzo ciepły, dodaje energii wszystkim potrawom. W aromacie można wyczuć lekką słodycz, przegryzającą się z delikatną goryczką, aby na końcu poczuć uderzającą ostrość. Aromat, który unosi się podczas gotowania jest niebanalny, ma mocny zdecydowany charakter, a jednocześnie czuć romantyczną subtelność ziarna.

    Zastosowanie przyprawy

    Kmin rzymski nie jest łatwy w zastosowaniu, wystarczy odrobina przyprawy za dużo, aby kmin zupełnie zdominował danie. Ludzie z Bliskiego i Dalekiego Wschodu opanowali wykorzystywanie tego ziarna do perfekcji – aromat kminu można wyczuć w prawie wszystkich daniach z curry. W Europie chętnie wykorzystywany jest do dań z baraniny i dobrej jakości mięs. Używany z rozsądkiem, dzięki swojej plastyczności może być świetnym narzędziem kulinarnych eksperymentów.

    Kraj pochodzenia: Indie

Produkty powiązane

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Inne produkty z tej kategorii (30)