KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Nowy produkt
Kmin w smaku jest bardzo ciepły, dodaje energii wszystkim potrawom. W aromacie można wyczuć lekką słodycz, przegryzającą się z delikatną goryczką, aby na końcu poczuć uderzającą ostrość. Aromat, który unosi się podczas gotowania jest niebanalny, ma mocny zdecydowany charakter, a jednocześnie czuć romantyczną subtelność ziarna.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Ziarna kminu rzymskiego znane są od tysiącleci. W starożytnym Rzymie i Grecji ta przyprawa była jednak stosowana nie do celów spożywczych, a do celów kosmetycznych. Aromat tych ziaren jest najczęściej wyczuwanym zapachem na ulicach Maroka.
Ostrość smaku
Kmin w smaku jest bardzo ciepły, dodaje energii wszystkim potrawom. W aromacie można wyczuć lekką słodycz, przegryzającą się z delikatną goryczką, aby na końcu poczuć uderzającą ostrość. Aromat, który unosi się podczas gotowania jest niebanalny, ma mocny zdecydowany charakter, a jednocześnie czuć romantyczną subtelność ziarna.
Zastosowanie przyprawy
Kmin rzymski nie jest łatwy w zastosowaniu, wystarczy odrobina przyprawy za dużo, aby kmin zupełnie zdominował danie. Ludzie z Bliskiego i Dalekiego Wschodu opanowali wykorzystywanie tego ziarna do perfekcji – aromat kminu można wyczuć w prawie wszystkich daniach z curry. W Europie chętnie wykorzystywany jest do dań z baraniny i dobrej jakości mięs. Używany z rozsądkiem, dzięki swojej plastyczności może być świetnym narzędziem kulinarnych eksperymentów.
Kraj pochodzenia: Indie