KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Nowy produkt
Kolendra jest jedną z najdelikatniejszych przypraw świata. Ma przyjemnie słodki smak, na próżno szukać w niej ostrości, czy mocnego, powalającego aromatu. W liściach można znaleźć nutę przyjemnego anyżku. Unoszący się jej zapach w powietrzu przywołuje wspomnienia odległego lata spędzonego z najbliższą rodziną nad morzem.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Ta przyprawa jest jedną z pierwszych świadomie hodowanych przypraw przez człowieka. Szybko rozprzestrzeniła się po całym świecie. Przywieziona przez Rzymian, swoją dominację w Anglii oddała dopiero nadciągającym przyprawom z krajów egzotycznych.
Słodki anyżek
Kolendra jest jedną z najdelikatniejszych przypraw świata. Ma przyjemnie słodki smak, na próżno szukać w niej ostrości, czy mocnego, powalającego aromatu. W liściach można znaleźć nutę przyjemnego anyżku. Unoszący się jej zapach w powietrzu przywołuje wspomnienia odległego lata spędzonego z najbliższą rodziną nad morzem.
Zastosowanie liści kolendry
Świeże liście kolendry znalazły swoje miejsce w wielu kuchniach świata. Dania południowo-azjatyckie nie byłyby tak aromatyczne, gdyby nie dodawane pod koniec gotowania liście kolendry. Wrzucenie ich pod koniec przygotowywania potrawy jest bardzo ważne, ponieważ przyprawa w wysokiej temperaturze traci swoje właściwości, a więc nie powinna być gotowana. Możesz śmiało wrzucić liście kolendry do zupy, czy do sosu.