KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Przyprawa kopru włoskiego ma niesamowity aromat, długo po jego dodaniu do potrawy w powietrzu wyczuwalny jest ciepły, przyjemny zapach, który od razu na myśl przywodzi spotkania w rodzinnym gronie. Nie sposób szukać w jego delikatności ostrości. Jest wyjątkowo subtelny, w smaku można wyczuć delikatną nutkę anyżku.
Chwilowy brak produktu
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Koper włoski zwany inaczej fenkułem w świat przypraw wprowadzili starożytni Rzymianie, to dzięki nim świat poznał niebywały smak kopru włoskiego, jak i jego niesamowite właściwości lecznicze. Roślina w całości jest jadalna, jednak przyprawę sporządza się z wyselekcjonowanych suszonych nasion.
Aromatyczny fenkuł
Przyprawa kopru włoskiego ma niesamowity aromat, długo po jego dodaniu do potrawy w powietrzu wyczuwalny jest ciepły, przyjemny zapach, który od razu na myśl przywodzi spotkania w rodzinnym gronie. Nie sposób szukać w jego delikatności ostrości. Jest wyjątkowo subtelny, w smaku można wyczuć delikatną nutkę anyżku.
Potrawy, w których musi znaleźć się koper włoski
Szczególnie Francuzi i Włosi znaleźli zamiłowanie do fenkułu, dodają je do prawie każdej rybnej potrawy, dzięki czemu uzyskują wyśmienity smak i aromat. Koper włoski jest jednym ze składników popularnej chińskiej przyprawy pięciu smaków, a więc występując samodzielnie świetnie sprawdzi się dodany do dań kuchni chińskiej.