KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Kozieradka to popularne w Azji i Europie zioło, które szybko rozprzestrzeniło się także w innych regionach świata. Znana jest pod różnymi nazwami: greckie siano, boża trawka czy fenegryka. Niewielkie, przypominające nieco fasolę, żółte nasiona są cenione ze względu na lekko pikantny smak i intrygujący, orzechowy aromat.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Kozieradka to popularne w Azji i Europie zioło, które szybko rozprzestrzeniło się także w innych regionach świata. Znana jest pod różnymi nazwami: greckie siano, boża trawka czy fenegryka. Niewielkie, przypominające nieco fasolę, żółte nasiona są cenione ze względu na lekko pikantny smak i intrygujący, orzechowy aromat.
*Złote zdrowie
Ziarna kozieradki pełne są cennych składników odżywczych ważnych dla zdrowia: potasu, magnezu i wapnia. W medycynie Dalekiego Wschodu wykorzystywana jest jako lek na cukrzycę, ponieważ obniża poziom cukru we krwi, a także jako remedium na problemy żołądkowe. Przyrządzany z niej napój poprawia trawienie i łagodzi stany zapalne przy wrzodach żołądka.
Gwiazda kuchni
Kozieradka to także ważny element w wielu kuchniach azjatyckich i europejskich. Użyta w odpowiedniej ilości znakomicie komponuje się z innymi przyprawami, dlatego też jest składnikiem wielu odmian curry i sosów chutney. W kuchni europejskiej jest wykorzystywana głównie jak składnik marynat oraz do wydobywania bukietu smaków z potraw warzywnych.
Kraj pochodzenia: Indie
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia