KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Papryka czerwona płatek nada wielu potrawom niepowtarzalnego smaku, aromatu, a także koloru. Papryka w takiej formie pozwoli też zaoszczędzić czas – nie musimy już warzywa kroić, gdyż jego suszona postać sprawia, że będzie ono zawsze świeże. Przyprawa idealnie komponuje się z mięsem, szczególnie drobiem, oraz rybami. Możemy ją też dodać do sosów, zup, sałatek i serów.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Papryka to jedna z najpopularniejszych przypraw świata. W kuchni węgierskiej, hiszpańskiej, meksykańskiej czy indyjskiej zajmuje czołowe miejsce wśród przypraw. Uzyskuje się ją z wysuszonej papryki uprawianej w ciepłych regionach świata, na przykład Ameryki Środkowej i Południowej.
*Papryka źródłem witamin i minerałów
Papryka ze względu na dużą zawartość witaminy C doskonale wspomaga odporność. Poza tym bogata jest w witaminy grupy B oraz β-karoten. Poza tym reguluje procesy trawienne i pobudza wydzielanie soków żołądkowych. Ma też właściwości przeciwzapalne i bakteriobójcze.
Intensywny kolor i aromat
Papryka czerwona płatek nada wielu potrawom niepowtarzalnego smaku, aromatu, a także koloru. Papryka w takiej formie pozwoli też zaoszczędzić czas – nie musimy już warzywa kroić, gdyż jego suszona postać sprawia, że będzie ono zawsze świeże. Przyprawa idealnie komponuje się z mięsem, szczególnie drobiem, oraz rybami. Możemy ją też dodać do sosów, zup, sałatek i serów.
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia