KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Nowy produkt
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i wszelkiego rodzaju potrawkami z dodatkiem warzyw. Przyprawą można też podkreślić smak serów, makaronów, ryżu czy różnego rodzaju past, na przykład jajecznych.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Ojczyzną papryki jest Ameryka Południowa, ale roślina ta podbiła podniebienia ludzi na całym świecie. Dzisiaj szczególny prym wiedzie na Węgrzech i w Hiszpanii, gdzie wpisała się w tradycję tamtejszych kuchni. Warto jednak podkreślić, że hiszpańska papryka jest nieco łagodniejsza od tej uprawianej na Węgrzech.
*"Samo zdrowie"
Papryka czerwona jest drogocennym źródłem witaminy C – ma jej więcej niż pomarańcza. W związku z tym wzmacnia odporność i zmniejsza ryzyko zachorowania na grypę i przeziębienie. Poza tym reguluje procesy trawienne. Nie jest jednak polecana osobom cierpiącym na wrzody żołądka i dwunastnicy.
Łagodna słodycz
Papryka słodka z Hiszpanii jest zdecydowanie delikatniejsza od tej ostrej, a jej cechą charakterystyczną jest słodki posmak, jaki nadaje potrawom. Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i wszelkiego rodzaju potrawkami z dodatkiem warzyw. Przyprawą można też podkreślić smak serów, makaronów, ryżu czy różnego rodzaju past, na przykład jajecznych.
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia