Najczęściej kupowane przyprawy

Kokosowy pudding z chia

Kokosowy pudding z chia

Składniki:

  • 7 łyżek nasion chia
  • 400 ml mleczka kokosowego
  • 100 ml mleka migdałowego
  • 1 łyżka syropu z agawy
  • 4 łyżki dżemu malinowego
  • owoce sezonowe
  • 1 łyżka migdałów w płatkach


Przygotowanie:

  1. Nasiona chia zalewamy mlekiem, dodajemy syrop z agawy. Mieszamy dokładnie i odstawiamy na 2 godziny do stężenia. Ponownie mieszamy, nakładamy masę do słoiczków lub pucharków, dodajemy po łyżce dżemu, owoce sezonowe i posypujemy płatkami migdałów.
  2. Przechowujemy do 3 dni w lodówce.


Przepis i zdjęcia: Monika Szeffler
Portfolio: monikaszeffler.pl
Blog: przezogrodek.pl