KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Dzięki temu, że ugotowana soczewica zielona pozostaje sypka świetnie sprawdza się w sałatkach. Dodana do fasolki szparagowej, ze sporą ilością musztardy jest nie tylko smaczną, ale bardzo sycącą przekąską. Możesz ją dodać do zup, zachowa swoją zwartą konsystencję, dzięki czemu zupa będzie
Chwilowy brak produktu
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Soczewica uprawiana jest od wielu wieków przed naszą erą. Już wtedy ludzie mieli świadomość jej składników odżywczych. Choć nigdy nie pojawiała się na kulinarnych salonach, dziś jest chętnie wykorzystywana nawet w ekskluzywnych restauracjach.
Uniwersalność smaku
Soczewica zielona ma tę zaletę, że nawet podczas długiego gotowania nie rozgotuje się, pozostanie sypka, czyni to z niej świetny dodatek do zup. Smak tej soczewicy jest dobrze znany w polskiej kuchni – podobny jest do grochu, czy fasoli. Jednak te drobne zielone ziarenka są bardziej uniwersalne, odpowiednio doprawione mogą mieć bajeczny smak i nieść za sobą fantazyjny aromat. Doskonali kucharze wiedzą jakich przypraw użyć, aby te z pozoru miałkie nasionka nabrały niebywale wyśmienity smak.
Zieleń na talerzu
Dzięki temu, że ugotowana soczewica zielona pozostaje sypka świetnie sprawdza się w sałatkach. Dodana do fasolki szparagowej, ze sporą ilością musztardy jest nie tylko smaczną, ale bardzo sycącą przekąską. Możesz ją dodać do zup, zachowa swoją zwartą konsystencję, dzięki czemu zupa będzie
Kraj pochodzenia: Kanada