KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Len z którego pochodzi siemię lniane uprawiany było już w starożytności, uważany jest za jedną z najstarszych uprawianych przez człowieka roślin, ze względu na wartości zdrowotne.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Len z którego pochodzi siemię lniane uprawiany było już w starożytności, uważany jest za jedną z najstarszych uprawianych przez człowieka roślin, ze względu na wartości zdrowotne.
Siemię lniane na zdrową cerę*
O zdrowotnych właściwościach siemienia lnianego można opowiadać godzinami. Systematycznie zjadane ziarenka mają zbawienny wpływ na nasz organizm. Dzięki nim zniszczona skóra i włosy nabiorą nowego blasku, a Ty zachowasz młody wygląd na dłużej.
Ekspresowy napar
Są dwa najpopularniejsze sposoby na przygotowanie siemienia lnianego. Ekspresowym sposobem jest zalanie łyżki ziaren gorącą, ale nie wrzącą wodą i odczekanie kilkunastu minut, aż siemię się zaparzy. Drugim sposobem jest zagotowanie ziaren w wodzie i pozostawienie ich na wolnym ogniu na kilkanaście minut. Te napary mają specyficzny smak i konsystencję, nie każdy jest ich fanem. Jeśli należysz do grupy nie przepadających za tym specyfikiem do picia, wrzuć po prostu ziarna siemienia do sałatki, czy twarożku, na pewno nie stracą w ten sposób na swoich zdrowotnych wartościach.
Kraj pochodzenia: Polska
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia