KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Siemię lniane można dodawać do praktycznie wszystkich potraw. Przyjęło się, że najlepsze jest w formie naparu, jednak nie jest to prawda. Równie dobre i nie tracące wartości zdrowotnych jest dodane do sałatek, mięs, czy ryb.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Co roku wschodnio-azjatyckie łąki pokrywają się niebieską barwą. Jest to zapowiedź zbiorów złotego lnu. Roślina lnu przybiera bardzo delikatną formę o niebieskim kwiecie. Złote siemię lniane, choć najrzadziej w Polsce używane, jest najzdrowsze z dostępnych na rynku.
Najzdrowszy złoty len
Napar z siemienia lnianego ma bardzo specyficzny smak i zapach. Jednak świeżo zmielone siemię i użyte jako posypka jest praktycznie niezauważalne, a doda niebywałych właściwości każdemu z dań. Zawiera sporą ilość błonnika, dzięki czemu zjedzona kanapka z lnianą posypką będzie bardzo syta.
Złote potrawy
Siemię lniane można dodawać do praktycznie wszystkich potraw. Przyjęło się, że najlepsze jest w formie naparu, jednak nie jest to prawda. Równie dobre i nie tracące wartości zdrowotnych jest dodane do sałatek, mięs, czy ryb. Nie dominuje i nie przełamuje smaku potraw, dlatego też możesz dodawać go praktycznie do wszystkiego, jednak pamiętaj, że nie powinna się zjadać więcej niż trzy łyżki lnu dziennie.
Kraj pochodzenia: Polska