Pieprz i sól

W Polsce od wieków niekwestionowanym numerem jeden wśród przypraw jest pieprz czarny ex aequo z  solą białą. Dodajemy je do wszystkiego – do zup, mięs, sosów, ryb, a nawet do niektórych deserów. Jednak świat kulinariów nie kończy się na czarnym pieprzu i białej soli – ma nam znacznie więcej do zaoferowania.
 
Poznałeś już pieprz cytrynowy, który idealnie pasuje do ryb? Albo ten piekielnie ostry pieprz cayenne, który dodany do dań jednogarnkowych idealnie podkreśla ich smak? Podobnie jest z solą – potrawy z dodatkiem różowej soli himalajskiej nie tylko zyskują na smaku, ale także na właściwościach zdrowotnych. Świat tych dwóch przypraw jest niebywale bogaty, a każda lekka zmiana w bazowym produkcie daje zupełnie nowy smak, przez co znane Ci dotąd potrawy możesz ciągle odkrywać na nowo.

Pieprz i sól Jest 15 produktów.

na stronę
  • Pieprz ziołowy jest niesamowicie uniwersalną przyprawą, która może znaleźć zastosowanie w wielu daniach. Jednak szczególne jej atuty można wyczuć w połączeniu z delikatnymi sałatkami, rybą, drobiem, surówkami, a posypane tym pieprzem kanapki mają dotąd nieznany smak.

    2,59 zł W magazynie
    W magazynie
    0 Opinie
  • Ze względu na to intrygujące i wyraziste połączenie, nasz pieprz ziołowy świetnie sprawdzi się jako marynata do dań mięsnych, doda smaku zupom, szpinakowi i innym warzywom, grzybom, a także sosom.

    2,59 zł W magazynie
    W magazynie
    0 Opinie
  • Sól himalajską różową można stosować podczas gotowania mięs, kasz, ziemniaków czy sałatek. Warto jednak pamiętać, że przechowywana w szczelnym pojemniku sól łatwo się krystalizuje. Aby tego uniknąć, wystarczy wrzucić do niej laskę cynamonu lub ziarenko ryżu, które absorbują wilgoć.

    4,99 zł W magazynie
    W magazynie
    0 Opinie
Pokazuje 13 - 15 z 15 elementów