Migdały

Drzewa migdałowca, z których pozyskiwane są migdały, uprawiane są od tysiącleci – najstarsze znalezisko migdałowca pochodzi z okresu Starożytnego Egiptu. Nic w tym dziwnego – migdały mają wielu miłośników, którzy nie wyobrażają sobie dnia bez zjedzenia choćby jednego migdała. Owoce migdałowca można jeść surowe i te są najbardziej popularne. Z powodzeniem wykorzystywane są również we wszelkiego rodzaju wypiekach, a nawet stanowią dodatek do mięsa! Nie mogłoby ich zabraknąć w bożonarodzeniowych daniach, a przede wszystkim w mazurku i kutii.

Migdały Jest 3 produktów.

  • O tym, że migdały wykorzystuje się do przyrządzania ciast, lodów i wielu innych deserów, wiedzą chyba wszyscy. Będą też świetnym dodatkiem do zup, sosów, dań mięsnych, a także białych serów i wszelkiej maści twarożków. Posłużą też jako znakomita panierka do ryb i mięs.

    7,99 zł Oczekiwanie na dostawę
    Dodaj do koszyka
    Oczekiwanie na dostawę
  • Migdały są chętnie wykorzystywane w cukiernictwie – jako dodatek do ciast, lodów i deserów. Na ich bazie przygotowuje się masę marcepanową, bez której trudno sobie wyobrazić chociażby torty. Jednak delikatny smak migdałów sprawia, że okazują się one wybornym akcentem dla dań mięsnych, sałatek i surówek. Można też nimi posypać gęste zupy lub dodać do dipów...

    8,99 zł W magazynie
    W magazynie
  • Migdały to nasiona migdałowca, które uznawane są za najszlachetniejszy rodzaj orzechów. Ich największe plantacje znajdują się w słonecznej Kalifornii. Jeszcze do niedawna sięgano po nie przy okazji świąt i rodzinnych uroczystości. Dzisiaj możemy je mieć cały czas pod ręką, dodając do ulubionych wypieków i dań.

    7,99 zł Oczekiwanie na dostawę
    Dodaj do koszyka
    Oczekiwanie na dostawę
Pokazuje 1 - 3 z 3 elementów