KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Po za kurczakiem, przyprawę możemy stosować także w przygotowaniu ryżu z...
Mieszanka ziół i przypraw, polecamy używać zamiast soli i pieprzu oraz...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Bulion warzywny jest podstawowym elementem każdej zupy, ale również można wykorzystać tę przyprawę doprawiając sosy, dzięki niej każdy sos nabierze wyrazistego charakteru.
Po za kurczakiem, przyprawę możemy stosować także w przygotowaniu ryżu z warzywami oraz innych dań z indyjskimi inspiracjami. To doskonała także dla osób unikających soli oraz tych poszukujących wyrazistego smaku bez spalania swojego podniebienia.
Oregano Premium 3% najlepsze z najlepszych. Oregano bardzo mocno zakorzeniło się w potrawach włoskiej kuchni. Trudno sobie dziś wyobrazić bez niego pizzę, niektóre sery, a także aromatyczne włoskie makarony oraz sałatki.
Niezwykle aromatyczna i bezsolna mieszanka ziół i przypraw idealnie podkreśli smak nawet najprostszych sałatek i surówek. Przyprawa jest stworzona tylko z naturalnych składników, bez dodatku wzmacniaczy smaku i konserwantów, dzięki czemu zachwyca przyjemnym i delikatnym aromatem.
Na pierwszy plan wkrada się zapach czosnku, który jest bardzo ważnym elementem włoskiej kuchni. Później ustępuje miejsca ostrej papryce, która mocna daje się we znaki osobom wrażliwym na pikantne doznania. W potrawach lekko czuć sól, bez której makarony wydawałyby się bez smaku. Te różne, ale idealnie pasujące do siebie smaki i aromaty tworzą prawdziwą...
Oczywiście głównym zastosowaniem tej mieszanki są tradycyjne potrawy curry, które nie mogą obejść się bez tego dodatku. Z powodzeniem możesz go również użyć do przyprawienia mięsa, drobiu, warzyw i ryżu. Wszystkie potrawy, w których znajdzie swoje miejsce stają się znacznie bardziej wyraziste i zyskują intensywny korzenny posmak.
Charakterystyczna, intensywnie żółta kurkuma kojarzy nam się głównie z kuchnią orientalną, a przede wszystkim z Indiami. Nie ma w tym nic dziwnego, jest tam powszechnie wykorzystywana nie tylko ze względu na swoje walory smakowe, ale także jako lek, barwnik oraz ważny element religijnych rytuałów.
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w wielu sytuacjach. Taki właśnie jest Pomidor z bazylią i czosnkiem. Możesz wykorzystać go zarówno do przekąsek takich jak kanapki z twarożkiem lub serkiem wiejskim, jajecznej pasty, tostów, a także do dań głównych: tradycyjnej, włoskiej pizzy, udek z kurczaka lub też zup. Doda smaku...
Mieszanka ziół i przypraw, polecamy używać zamiast soli i pieprzu oraz do marynat mięsnych i sosów.
Pieczony ziemniaczek to klasyczne przyprawy jakie możemy znaleźć w każdej kuchni: rozmaryn, tymianek, bazylia. Wyrazu dodają jej cząber, czosnek, czarny pieprz oraz nieodłączny towarzysz ziemniaków – koperek.
Oryginalny i bogaty skład przyprawy Ras el Hanout będzie znakomicie pasował do tradycyjnej marokańskiej potrawy Tajin, czyli jagnięciny lub baraniny podawanej z warzywami i kaszą - kus kus, jaglaną czy bulgur. Jednak z powodzeniem możemy jej również używać w naszej rodzimej kuchni. Dodana do ryżu lub drobiu sprawi, że nabiorą one złotego koloru, a także...
Cynamon to jedna z najstarszych przypraw, o której wzmianki pojawiają się już w Biblii. Do Europy trafił w XVI w. i do dzisiaj króluje w kuchni niemal każdego kraju, stając się wyśmienitym dodatkiem do dań słodkich, jak i słonych.