KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Ksylitolu można używać w zastępstwie za cukier. Miłośnicy słodkich napojów z powodzeniem mogą go rozpuszczać w kawie, czy herbacie. Amatorzy zdrowych słodkości znajdą jego zastosowanie w ciastach i ciasteczkach. Ksylitol w wypiekach zachowuje się tak samo jak cukier.
Chwilowy brak produktu
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Ksylitol choć w przemyśle spożywczym wykorzystywany od lat, dopiero niedawno zdobył swoją ogromną popularność. Wszystko za sprawą mody na zdrowe i ekologiczne jedzenie. Smakuje i wygląda tak jak cukier, ale zawiera 40% mniej kalorii, dlatego też nie ma się co dziwić jego ogromnej popularności.
Słodki, zdrowy dodatek*
Ksylitol najczęściej pozyskuje się z brzozy, jako gotowy produkt do złudzenia przypomina cukier i właściwie można powiedzieć, że nim jest, ale w znacznie zdrowszym wydaniu. Ksylitol sam w sobie nie ma zapachu, a w smaku jest podobny do dobrej jakości cukru – przyjemnie słodki. Ten słodki dodatek nie podnosi poziomu cukru we krwi i to jest jego najważniejsza zaleta, dzięki której zdobył takie uznanie w świecie kulinariów.
Ksylitol w kuchni
Ksylitolu można używać w zastępstwie za cukier. Miłośnicy słodkich napojów z powodzeniem mogą go rozpuszczać w kawie, czy herbacie. Amatorzy zdrowych słodkości znajdą jego zastosowanie w ciastach i ciasteczkach. Ksylitol w wypiekach zachowuje się tak samo jak cukier.
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia