KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Nowy produkt
W krajach Europy południowej jego lecznicze właściwości znane są od wieków. Ta niewielka roślina rośnie głównie w słonecznym śródziemnomorskim klimacie i na Kaukazie. Choć jego zdrowotne właściwości nawet w odległej Polsce, znane są od wieków to nie zdobył on tutaj szerokiej popularności.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
W krajach Europy południowej jego lecznicze właściwości znane są od wieków. Ta niewielka roślina rośnie głównie w słonecznym śródziemnomorskim klimacie i na Kaukazie. Choć jego zdrowotne właściwości nawet w odległej Polsce, znane są od wieków to nie zdobył on tutaj szerokiej popularności.
*Czystek na bakterie
Czystek zawiera w sobie masę prozdrowotnych właściwości. Systematycznie powinien być stosowany przez palaczy, ponieważ usuwa z organizmu metale ciężkie. To zioło pomaga w walce z różnymi bakteriami i wirusami, pomocne może być w starciu z boreliozą, z przeziębieniem i z grypą. Jego zapach jest niesamowicie intensywny, aromat zaparzonego czystka przynosi wspomnienie wczesnej wiosny i przyjemnego zapachu budzących się do życia roślin.
Napar z czystka
Aby uzyskać jak najwięcej zdrowotnych właściwości, należy napar z czystka odpowiednio zaparzyć. Liście należy zalać wrzątkiem, gotować je przez ok. 3 minuty na wolnym ogniu, nie doprowadzając do wrzenia, następnie odstawić na pół godziny. Dzięki takiemu przygotowaniu napar będzie miał nie tylko najwięcej walorów zdrowotnych, ale także smakowych.
Kraj pochodzenia: Turcja
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia