Najczęściej kupowane przyprawy

Soczewica zielona

Nowy produkt

Dzięki temu, że ugotowana soczewica zielona pozostaje sypka świetnie sprawdza się w sałatkach. Dodana do fasolki szparagowej, ze sporą ilością musztardy jest nie tylko smaczną, ale bardzo sycącą przekąską. Możesz ją dodać do zup, zachowa swoją zwartą konsystencję, dzięki czemu zupa będzie

Więcej szczegółów

5,99 zł brutto

  • Soczewica uprawiana jest od wielu wieków przed naszą erą. Już wtedy ludzie mieli świadomość jej składników odżywczych. Choć nigdy nie pojawiała się na kulinarnych salonach, dziś jest chętnie wykorzystywana nawet w ekskluzywnych restauracjach.

    Uniwersalność smaku

    Soczewica zielona ma tę zaletę, że nawet podczas długiego gotowania nie rozgotuje się, pozostanie sypka, czyni to z niej świetny dodatek do zup. Smak tej soczewicy jest dobrze znany w polskiej kuchni – podobny jest do grochu, czy fasoli. Jednak te drobne zielone ziarenka są bardziej uniwersalne, odpowiednio doprawione mogą mieć bajeczny smak i nieść za sobą fantazyjny aromat. Doskonali kucharze wiedzą jakich przypraw użyć, aby te z pozoru miałkie nasionka nabrały niebywale wyśmienity smak.

    Zieleń na talerzu

    Dzięki temu, że ugotowana soczewica zielona pozostaje sypka świetnie sprawdza się w sałatkach. Dodana do fasolki szparagowej, ze sporą ilością musztardy jest nie tylko smaczną, ale bardzo sycącą przekąską. Możesz ją dodać do zup, zachowa swoją zwartą konsystencję, dzięki czemu zupa będzie

    Kraj pochodzenia: Kanada

  • Napisz opinię

    Soczewica zielona

    Soczewica zielona

    Dzięki temu, że ugotowana soczewica zielona pozostaje sypka świetnie sprawdza się w sałatkach. Dodana do fasolki szparagowej, ze sporą ilością musztardy jest nie tylko smaczną, ale bardzo sycącą przekąską. Możesz ją dodać do zup, zachowa swoją zwartą konsystencję, dzięki czemu zupa będzie

Produkty powiązane

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Inne produkty z tej kategorii (11)