KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Płatki żytnie możesz dodać do mleka, do tego dorzuć kilka owoców i otrzymasz szybkie i smaczne śniadanie. Możesz również bardziej pokombinować, jeśli zrobisz żytnie ciasteczka, cała Twoja rodzina na pewno będzie zdrowo zachwycona. Możesz z nich przygotować wymyślne i pełnowartościowe, słodkie desery.
Chwilowy brak produktu
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Płatki żytnie są od wieków wpisane w tradycję polskiej kuchni. Na daniach przygotowanych z płatków wychowały się całe pokolenia Polaków.
Żyto na zdrowie*
Płatki żytnie są niesamowicie sycące. Wystarczy kilka łyżek płatków, aby śniadanie stało się pełnowartościowym i dającym energię na cały dzień posiłkiem. Zawierają sporo błonnika, dzięki czemu znacznie poprawiają przemianę materii. W ich zawartości znaleźć można takie minerały jak: żelazo, magnez, potas, a nawet witaminy B i E, co czyni je bardzo wartościowym elementem codziennej diety.
Żytnie placuszki
Płatki żytnie możesz dodać do mleka, do tego dorzuć kilka owoców i otrzymasz szybkie i smaczne śniadanie. Możesz również bardziej pokombinować, jeśli zrobisz żytnie ciasteczka, cała Twoja rodzina na pewno będzie zdrowo zachwycona. Możesz z nich przygotować wymyślne i pełnowartościowe, słodkie desery. W tych drobnych płatkach zawiera się samo zdrowie, a chleb przygotowany za ich pomocą będzie pachniał w całym domu długo po wyciągnięciu z piekarnika.
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia